Следователите избират свой представител в Прокурорската колегия на ВСС

  • 13 март 2021 06:56

  • 543
  • 1
Следователите избират свой представител в Прокурорската колегия на ВСС
© Pixabay

Следователите избират свой представител в Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, информира БНР. Кандидатът е един - Стефан Петров, и ако бъде избран, ще довърши мандата на починалия след боледуване от коронавирус Евгени Диков.

Процедурата е в две части. Днес Петров ще представи своята концепция, а  следващата събота ще е прякото гласуване.

Първата част ще е в онлайн среда - чрез видеоконферентна връзка, а гласуването - хибридно. Право на глас имат 428 следователи; 393 от тях са заявили, че ще гласуват електронно, а останалите - с хартиена бюлетина в сградата Националната следствена служба.

ЕК предлага Европейската прокуратура да започне работа в по-малък състав

От Висшия съдебен съвет уверяват, че информационната система за електронен избор гарантира сигурността на гласуването, тайната на вота, свободното волеизявление и не дава възможност да се проследи кой магистрат как е гласувал.

Ако бъде избран, Стефан Петров ще бъде член на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет около година и половина.

Последвайте канала на

Novini.bg
543 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
НЕ СЪМ ПЛАТЕН САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО

2021.03.13 | 13:22

1
ПАРТИЯТА НА ВАСИЛ БОЖКОВ Е ЕДИНСТВЕНАТА КОЯТО НЕ Е СЪСТАВЕНА ОТ ХОРА УЧАСТВАЛИ ВЪВ УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА И Е ОТ МЛАДИ И СПОСОБНИ СПЕЦИАЛИСТИ И Е ЕДИНСТВЕНАТА КОЯТО ПРЕДЛАГА РЕАЛНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ НЕЩО КОЕТО НЕ Е ПРАВЕНО ДО СЕГА ВЪВ БЪЛГАРИЯ АКО С.ТРИФОНОВ УПРАВЛЯВА ЩЕ Е КАТО Б.БОРИСОВ САМ ЩЕ ВЗИМА ВСИЧКИ РЕШЕНИЯ САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО (БНО) №14 ЩЕ ПИТА ГРАЖДАНИТЕ ЗА ВАЖНИТЕ НЕЩА КОИТО ГИ ЗАСЯГАТ

Добави коментар

Водещи новини