Депутати пращат в прокуратурата бившата шефка на НЗОК Нели Нешева

  • 09 май 2012 19:12

  • 902
  • 0
Депутати пращат в прокуратурата бившата шефка на НЗОК Нели Нешева
©

Антикорупционната комисия в парламента праща в прокуратурата сигнал за нередности в НЗОК по времето на управлението на бившата шефка Нели Нешева, съобщи председателят на комисията Камен Костадинов, цитиран от БТВ.

Нешева подаде оставка след скандала с бонусите, раздавани в институцията през 2011 г. Бившата шефка на касата си тръгна заради допълнителни 12 хиляди лева. Скандалът, довел до рокадата, бе провокиран от Синята коалиция.

Депутатът Димо Гяуров обяви, че Нешева е взела 30 хил. лв. бонус. Тя обаче призна, че премията й била 12 156 лв. Тогава премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г "помоли” парламентарната група на ГЕРБ да гласува оставката на управителя на НЗОК.

Заместничката й Марияна Василева бе човекът с най-висок бонус в касата - 15 000 лева, и временно пое поста до избирането на новия директор – депутата от ГЕРБ Пламен Цеков.

Шефът на дирекция "Лекарствени продукти" Калина Пенчева също е с предизвестие за освобождаване от поста. Тя бе един от противниците на вече бившия здравен министър Стефан КонстантиновСтефан Константинов Стефан Константинов е роден на 02.01.1966 г. в гр. София. През 1983 г. завършва средното си образование по въпроса за цените на лекраствата.

Последвайте канала на

Novini.bg
902 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини