Дядото на малкия Стефан, който умря от отрова за мишки, застава пред съда

  • 04 март 2021 16:27

  • 1385
  • 3
Дядото на малкия Стефан, който умря от отрова за мишки, застава пред съда
© Novini.bg

Дядото на 9-годишното момче от село Кардам, което издъхна от отровния газ фосфин в дома си, застава на подсъдимата скамейка, съобщиха от Добричкия окръжен съд за първото - разпоредително, заседание по делото, което ще се състои утре.

Според обвинителния акт на прокуратурата Живко И. /61 г./ ще отговаря за причиняване на смърт по непредпазливост и на средна телесна повреда на друго дете.

Газ фосфин е убил 9-годишното момче от Кардам

Семейната трагедия се разигра пред октомври 2019 година, когато, за да се избавят от плъхове, дядото поставя таблетки от биоцида "Delicia" в дупки в стената на стая, в която спели три от децата. Деветгодишният С.Ж. и другите две внучета се оплакали от гадене, болки в стомаха и тежест в гърдите. Възрастният мъж не споменал за отровата пред извикания екип на "Спешна помощ".

Според съдебномедицинската експертиза момчето е вдишало силно токсичния газ фосфин в концентрация, несъвместима с живота. То е починало вследствие на настъпил сърдечен арест. Неговата сестра И.М. също е пострадала от отровата, но е излекувана в болница.

На утрешното заседание ще стане ясно по какъв ред ще се гледа делото.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1385 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Chandaa20

2021.04.10 | 03:56

3
­­В­и­­­ж­­т­е­­­ ­м­­­о­я­т­­­а­­­ ­т­и­­­й­­н­­­ ­­­п­­­у­­­т­­­к­а­­ ­­-­ ­­­W­­­W­­W­.­­­B­­­G­­1­­7­­.­­C­­­L­U­B­­
живите мъртви

2021.03.04 | 17:03

2
Ясно?! - Дядото който умрял, застава пред съда
МУТРИ ВЪН

2021.03.04 | 16:11

1
ЗА ХОРАТА СЪС КЪСА ПАМЕТ ВИЖТЕ ВЪВ ЮТУБ С.ТРИФОНОВ И МУЛТИГРУП ВИЖТЕ СНИМКИТЕ МУ С Г. ИЛИЕВ ВИЖТЕ ГО СЪС Б. БОРИСОВ И ПОСЛЕ СИ ЗАДАЙТЕ ВЪПРОСЪТ КАК Е ВЪЗМОЖНО ТОЗИ ДА Е РАЗЛИЧЕН И ДА НИ СПАСИ ОТ МУТРИТЕ И ЗАДКУЛИСИЕТО МОЖЕ ЛИ ЦЯЛ ЖИВОТ ДА СИ СЪС МУТРИТЕ И СЕГА ИЗВЕДНЪЖ ВЕЧЕ ДА СИ СРЕЩУ ТЯХ САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО ПРЕДЛАГА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ (БНО) №14

Добави коментар

Водещи новини