Темида пусна хрътките си по следите на Галеви

  • 08 май 2012 18:36

  • 4122
  • 7
Темида пусна хрътките си по следите на Галеви
© Булфото

Темида пусна хрътките си по следите на осъдените преди дни Братя Галеви. Съдебна охрана ги издирва под дърво и камък, за да ги вкара в затвора, пише "Стандарт".

Държавното обвинение вече е връчило разпореждане на униформените да открият бившите барети и да докладват за местонахождението ми на окръжния прокурор на Кюстендил, съобщи говорителят на обвинителите Марияна Сиракова. От няколко дни Галеви не са се появявали в града. Не са ги виждали и съседите им в блоковете, където живеят със семействата си.

Заради слуховете, че са офейкали, прокуратурата спешно внесе искане в областната дирекция на МВР в Кюстендил за ограничителна мярка за бившите барети. С нея им се забранява да напускат страната. По граничните пунктове и летищата са разпратени съобщения със снимките на Пламен Галев и Ангел Христов. Ако до началото на другата седмица Галеви не бъдат открити, ще се обяви общодържавно издирване, обясни Сиракова.

Няколко часа след нейното изказване обаче от прокуратурата изтече информация, че е даден 24-часов ултиматум на Галев и Христов. Ако до утре те не се появят в домовете си или не се отидат доброволно в съда или затвора, ще бъдат пуснати за дирене в цялата държава.

В Кюстендил вече пристигнаха документите от Върховен касационен и от Софийски апелативен съд за постановените наказания на бизнесмените. Пламен ще лежи 5 години в общежитието в Самораново, а Геле – четири. Преди това обаче двамата трябва да бъдат отведени с белезници в затвора, за да преминат през задължителния 14-дневен адаптивен период.

Трима от бандата на братя Галеви първи сефтосаха килиите в бобовдолския затвор. Владимир Ангелов – Стъклето и Апостол Чакалов – Тоци от днес вече са в затвора. Те ще търкат наровете по четири години, защото са били част от бандата за рекет, изнудване и оказване на принуда.

Заедно с тях зад решетките бе заключено и момчето а мокри поръчки на бившите барети Георги Блатски. Върховният съд го оправда за участие в престъпната група на Галеви, защото не се откриха достатъчно доказателства, че е бил жертвите. Затова пък има друга присъда от три години и половина, която сега ще излежи.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4122 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Рейгън

2013.09.14 | 12:28

7
ТИЯ ДВАМАТА ГИ ТЪРСЕТЕ ЗАД ГРАНИЦА !!! ВЕДНАГА СЛЕД ПРОИЗНАСЯНЕ НА ПРИСЪДАТА ТЕ СА ДУХНАЛИ !!!

2013.09.14 | 12:28

6
Това е хубаво че все пак има някакво правосъдие но за такива хулигани в щатите дават най малко трийска!!!
Ax

2012.05.09 | 00:43

1
Да , дават трийска ама по неколко на калпак !
ТЛСМ

2013.06.02 | 18:19

5
Най-смешното е че за сега само по Дупнишко ги търсят :D:D:D Още не ги търсят в цялата страна сега дори да ги спре полицай в друг град се тая :D:D това само в България може да се случи....

2013.06.02 | 18:19

4
Жалък комунистически театър!
EСМ

2013.06.02 | 18:19

3
Браво, Боко,браво Цветане,и едно много голямо браво за този изключително нежен и симпатичен президент,чийто глас не чу откакто встъпи в длъжност.Кви ли не закони прокарахте,на какви ли не циркове се нагледахме,и продължаваме,а единствено една сериозна реформа в съдебната сиситема ще оправи държавата,но явно на никой не му изнася.Смешници, ГЕРБ и БСП и всички останли сте за въжето.

2013.05.30 | 16:09

2
МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ ПОСЕТЕТЕ ТОЗИ САИТ http://adf.ly/7oMZT

Добави коментар

Водещи новини