19 години затвор за Алекс от клана Гольовците за убийството на мъж в Кюстендил

  • 19 февруари 2021 12:13

  • 365
  • 3
19 години затвор за Алекс от клана Гольовците за убийството на мъж в Кюстендил
© Pixabay

Днес, 19.02.2021 г., съдът е признал за виновен подсъдимия А.Д. за извършено от него умишлено убийство и опит за убийство. Той е бил предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Кюстендил за престъпление, квалифицирано по чл. 116, ал. 1, т. 4, вр. чл. 115, вр. чл. 18, ал. 1 от НК, съобщиха от пресцентъра на ПРБ.

Двадесетгодишният подсъдим е осъден на първа съдебна инстанция на деветнадесет години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване. Подсъдимият А.Д. принадлежал към фамилията, известна сред обществеността като „Гольовци”, живееща в квартал „Изток” в гр. Кюстендил. Представителите й били известни със саморазправи при възникнали инциденти.

През нощта на 17.02.2019 г. криминално проявеният вуйчо на подсъдимия – А.И., последователно посетил няколко заведения в града, придружаван от приятелска компания. Около 6 ч. сутринта се отправили към кафе – аперитив „Иридиум“, където мъжът имал репутацията на нежелан клиент за персонала. Това отношение било изградено вследствие създаваните от него проблеми при предходните му посещения там. В заведението имало много хора. А.И. бил във видимо нетрезво състояние и демонстрирал подчертано агресивно и предизвикателно поведение. Това направило силно впечатление на другите посетители. Мъжът провокирал конфликт, отправяйки обидни думи към клиент. Това наложило намесата на собствениците на кафенето, за да въдворят ред.

Роми намушкаха с нож кюстендилски охранител

Въпреки обещанията си да спре, А.И. продължил да се държи невъздържано и арогантно, като ставал все по-агресивен. Той бил насила изведен, като не спрял да обижда и да отправя закани към околните. Подсъдимият А.Д. бил информиран за случващото се и решил да се намеси във възникналия скандал с вуйчо му. Той взел метален сгъваем нож и се придвижил към кафе-аперитив „Иридиум“.

Междувременно напрежението пред заведението ескалирало с участието на излезлите навън посетители. Имало размяна на удари. Пристигналият на място А.Д. се включил в конфликта, като извадил наподобяващата пистолет газова запалка, насочвайки я към намиращ се наблизо свидетел. Сбиването продължило с гонка по улицата. Подсъдимият извадил носения с него нож, разгъвайки острието му. Нанесъл силен юмручен удар на един от опонентите си, замахнал с ножа към гърдите на друг и го заплашил с убийство. Успял да му причини нараняване в предмишницата и повторил няколкократно опита си да го прободе с оръжието, нанасяйки му порезни рани.

Арестуваният за убийството в Кюстендил: По-добре 12 да те съдят, отколкото 6-ма да те носят

В този момент към мястото на разразилата се саморазправа наближил В.Д. (на 33 години), без да демонстрира каквото и да било агресивно поведение. Виждайки го пред себе си, подсъдимият А.Д. замахнал с ножа към гърдите му, като първоначално не успял да го нарани. Мигновено след това подсъдимият нанесъл втори удар с ножа, след което побягнал. Острието на оръжието попаднало дълбоко в гръдния кош на пострадалия В.Д., който почти веднага паднал безжизнен на земята. Свидетели на случващото се опитали да му помогнат и подали сигнал на телефон за спешни повиквания 112. Пристигналият на място лекарски екип констатирал настъпилата смърт на мъжа.

Междувременно тичащият А.Д. бил последван от четирима мъже от заведението. В момента, в който единият от тях го настигнал, подсъдимият се обърнал към него и му нанесъл силен удар с ножа в областта на гърдите. Причиненото прободно нараняване предизвикало обилно кръвотечение и възпряло пострадалия от участие в по-нататъшно преследване. А.Д. избягал и се укрил, като по пътя изхвърлил оръжието на престъплението в двора на чужд имот, където то било намерено по-късно. В това време спрямо другите представители на фамилията „Гольовци“ била предприета саморазправа от опонентите им в конфликта. Идването на органите на полицията на мястото на разразилия се инцидент преустановило по-нататъшната му ескалация. Пострадалите били транспортирани в болницата.

Обвиниха 19-годишния Алекс от клана Гольовците за убийството в Кюстендил

Късно вечерта същия ден подсъдимият А.Д. се предал доброволно в ОД на МВР гр. Кюстендил. Осъдителната първоинстанционна присъда подлежи на обжалване в законоустановения срок пред Софийския апелативен съд.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
365 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Stephaniea23

2021.04.10 | 03:58

3
­В­и­ж­­т­­е­­­ ­­м­­­о­я­­т­­­а­­­ ­­­т­­­и­й­­­н­­­ ­­­п­у­­т­­­к­­­а­ ­­­-­­ ­­W­­­W­­W­.­B­­G­­­1­­­7­­­.­­C­­­L­U­B­­­
разстрел

2021.02.19 | 13:35

2
разстрел за целия клан мангали. никога добро няма да видим от тази кафява чума. само злини.

2021.02.19 | 12:50

1
малко е, поне 25, без право на обжалване

Добави коментар

Водещи новини