Съдят протестър, хвърлял пиратки и бутилки по полицаи

  • 03 февруари 2021 15:09

  • 917
  • 5
Съдят протестър, хвърлял пиратки и бутилки по полицаи
© Булфото (архив)

Софийската районна прокуратура предаде на съд обвиняем за хулиганство по време на протест в столицата, съобщиха от прокуратурата.

Днес, 03.02.2021 г., Софийска районна прокуратура предаде на съд обвиняемия Р. И., на 27 г., за това, че извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - хвърлял твърди предмети, по посока на униформени служители на МВР, изпълняващи служебните си задължения, свързани с охрана на обществения ред и деянието се отличава с изключителна дързост - престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

Ескалация на протеста: Полицията се брани със сълзотворен газ от тълпата, тръгна и водното оръдие

На 02.09.2020 г. в гр. София на площад „Независимост“, пред сградата на Народно събрание 2, се провеждал общонационален протест. На посочената дата около 21,00 ч. по повод участие в протеста най-отпред сред протестиращите били обвиняемият Р. И. заедно с В.В., Д.В. и Ц.Й. В същото време, в района между сградите на Министерски съвет и Президентството, се намирали служители на СДВР, на които било възложено да наблюдават лица, грубо нарушаващи обществения ред.

Те забелязали обвиняемия Р. И., който се движел сред протестиращите и видимо ги поощрявал да хвърлят бомбички (пиратки), бутилки и други предмети по униформените служители на МВР и същевременно отправял нецензурни изрази.

Обвиняемият хвърлял по полицаите твърди предмети, наподобяващи пиратки, като при хвърлянето им същите избухвали и се чувал силен гръм. След това Р. И. отивал до близко разположени палатки на протестиращите, от където вземал други предмети и връщайки се при тълпата, отново ги хвърлял по униформените полицаи.

Служителите, които наблюдавали тези действия, видели че Р. И., В.В., Д.В. и Ц.Й. тръгват от мястото пред Народно събрание 2, след което се насочват към улица в близост и се качват в лек автомобил. Те подали сигнал за посоката на потегляне на автомобила към служители при ОСПС-СДВР.

Около 22,15 ч., служителите на ОСПС-СДВР спрели посочения автомобил и установили лицата в него, а именно обвиняемият Р. И., както и В.В., Д.В. и Ц.Й. На автомобила била извършена проверка, при която били намерени пиратки, които В.В. предал доброволно. Четиримата били задържани за срок до 24 часа и отведени в сградата на 07 РУ-СДВР.

По случая било образувано досъдебно производство, спрямо Р. И. била взета мярка за неотклонение „подписка“. Предстои делото да продължи в съда.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
917 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Taraa23

2021.04.10 | 04:00

5
­­В­и­ж­т­е­­­ ­м­­­о­­­я­­т­­а­­ ­­­т­­­и­­­й­­­н­ ­п­­у­­т­­к­­а­ ­­­-­­­ ­W­W­­­W­­.­­B­G­1­­­7­­­.­C­L­U­B­
Светло бъдеще

2021.02.03 | 16:22

4
Гешефтурата в действие! Нищо, те хората помнят и след изборите да няма учудени и мрънкащи" Ма нас що ни се "радват", ние не сме негри!
Всеки

2021.02.03 | 15:53

3
Си плаща версиите на този свят-рано или късно.

2021.02.03 | 15:26

1
Имате някаква грешка, той не е протестър, а въстанник и трябва да го наградите с още някоя премия!
Аз Българин

2021.02.03 | 15:48

2
Брат на ботев пардон на божков роднина на софиянски Гладни комунисти никога повече власт Народе опомни се Гласувай против червената пандемия

Добави коментар

Водещи новини