Съдят разпоредител от аквапарка в Приморско за инцидетна, при който загина 18-годишно момче

25 януари 2021 15:38

Съдят разпоредител от аквапарка в Приморско за инцидетна, при който загина 18-годишно момче
© Pixabay
487 0

Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд разпоредител във воден атракцион, разположен в град Приморско, който е обвинен за това, че по непредпазливост причинил смъртта на 18-годишно момче. Престъплението е осъществено на 08.08.2019 г. То е квалифицирано по чл.123, ал.1, предл.2 от НК.

По време на разследването е установено, че обвиняемият е нарушил Наредбата за условията и реда за устройство, безопасността и техническите изисквания към съоръженията, поставяни в увеселителни обекти и Правилникът за ежедневна работа на разпоредители, предоставяйки възможност на посетител да се спусне по пързалката „Голямото цунами“, без да се увери, че пострадалото момче е напуснало пързалката и е в безопасност.

Тийнейджър загина на водна пързалка в Приморско, негов приятел е в реанимация

Констатирано е също така, че разпоредителят в атракциона не е забранил на пострадалия и спусналото се след него момче да преминат през пързалката в неправилно положение – легнали по корем и с главите напред. В резултат от тези нарушения, в средата на пързалката настъпил удар в областта на главите на двете момчета, от който последвала тежка черепно-мозъчна травма на пострадалия, довела до неговата смърт.

Майката на загиналото на пързалка момче с подробности за инцидента

Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 26.01.2021 г., съобщиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура – Бургас.

Разпоредителят на аквапарка със загиналото момче: Той не е спазил инструкциите за безопасност

Филип Епитропов
487 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар