Условни присъди за трима от обвиняемите по делото за опасните отпадъци

21 януари 2021 15:04

Условни присъди за трима от обвиняемите по делото за опасните отпадъци
© Getty Images/Guliver
322 0

След споразумение с прокуратурата трима от обвиняемите за аферата с вноса и преработка  на опасни отпадъци получиха условни наказания. Това са бившият ръководител на плевенската екоинспекция Габриел Савов, бизнесменът Айгюн Еминов и бившият директор на "Монбат Рисайклинг" Васил Богданов.

Тримата се признаха за виновни пред Специализирания наказателен съд по обвинението, че са част от престъпна група, извършвала престъпления срещу околната среда.

По това дело подсъдими са и братята Пламен и Атанас Бобокови и бившият заместник-министър на околната среда Красимир Живков. Плевенският бизнесмен Николай Миховски също е сред обвиняемите.

Трима от обвиняемите по случая с опасните отпадъци са се признали за виновни

Срещу тях разследването продължава и предстои внасяне на обвинителен акт.

Вероятно прокуратурата ще ползва признанията на призналите вината си в процеса по същество.

Споразуменията са обичайна практика в специализираната прокуратурата. В изключителни случаи съдът отказва да ги одобри. Те носят на призналите вината си значително по-ниски присъди, включително и условни.

Само преди дни Софийският районен съд обяви за незаконен 24-часовия арест на бизнесмена Пламен Бобоков. Той беше задържан на 9 юли миналата година - малко след като прокурори и служители на Бюрото за защита на свидетели към главния прокурор влязоха в сградата на президентската администрация, отбелязва БНР.

Софийският районен съд обяви за незаконен ареста на Пламен Бобоков

 

Novini.bg
322 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар