Вкараха в затвора адвокатка и дъщеря ѝ, участвали в банда за имотни измами

  • 04 януари 2021 17:02

  • 4960
  • 5
Вкараха в затвора адвокатка и дъщеря ѝ, участвали в банда за имотни измами
© Getty Images/Guliver (архив)

Четирима обвинени от Специализираната прокуратура през март 2020 г. за участие в организирана престъпна група за измами на територията на област Враца са преведени в места за лишаване от свобода, след като Специализиран наказателен съд одобри наложените им наказания, съобщиха от държавното обвинение.

Румяна Тодорова – адвокат от Адвокатска колегия - Враца, и дъщеря ѝ Деница Тодорова са осъдени съответно на 2 години и 6 месеца и 2 години и 10 месеца "Лишаване от свобода". Освен за участие в организираната престъпна група, двете са признати за виновни за това, че заедно с други лица - Ивайло Иванов и Иван Тодоров, с цел да набавят за себе си и за тях имотна облага, обещавали на хора от региона да съдействат за решаване на различни казуси – узаконяване на постройки, настаняване на възрастни хора в домове за стари хора, закупуване на общинско жилище, уреждане на студентски изпити и дипломи и др. За "услугите" групата получавала суми между 600 и 3500 лв. По искане на прокуратурата неправомерно събраните средства са обезпечени и предстои да бъдат възстановени на пострадалите лица.

Най-високо наказание от 2 г. и 11 м. "Лишаване от свобода" е наложено на Ивайло Иванов. Същият е признат за виновен за още пет деяния. В хода на действията по разследването е установено, че на различни адреси той държал картечен пистолет "Скорпион" със заличени номера и голямо количество патрони с различен калибър. В складово помещение в бивш стопански двор в гр. Враца е държал и самоделно взривно устройство – пресовка от 400 гр. тротил с електродетонатор, захранваща батерия, антена за дистанционно взривяване и магнит за прикрепване. В апартамент в гр. Враца Иванов е държал множество печати за съставяне на неистински документи - на кметството на община Враца, на съдилища, прокуратури, нотариуси, служби по вписвания, множество търговски дружества от региона. Признат е за виновен и за приготовление за изготвяне на неистински парични знаци, както и за държане на наркотични вещества с цел разпространението им – кокаин и коноп.

Задържаните в Букурещ българи, обвинени за телефонни измами, остават за постоянно в ареста

Две години и три месеца "Лишаване от свобода" при първоначален строг режим е получил и Иван Тодоров, друг от участниците в престъпната група. Същият ще изтърпи 3 години и 3 месеца, след като съдът приведе в изпълнение и негова предишна условна присъда за измама от 1 г. "Лишаване от свобода".

Присъдите на участниците в престъпната група влязоха в сила, след като и четиримата признаха вината си, отказаха се от разглеждане на делото по общия ред и постигнаха споразумения с прокуратурата, които Специализираният наказателен съд одобри.

Последвайте канала на

Novini.bg
4960 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2021.01.04 | 19:54

5
Всичко е законно защо му казват измама е виж хората и строителните обекти затвороха вече, чак се смея с пълен глас как искат да ви избият
Asen

2021.01.04 | 19:20

4
За такова деяние се лежи минимум 10 години че и от горе явно сте много меки.
НЕПОДКРЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ И НЕ СЪМ ПЛАТЕН

2021.01.04 | 18:37

1
СЪЗДАВАЩАТА РЕКЕТ РЕПРЕСИИ ХАОС КОРУПЦИЯ И ПРАНЕ НА ПАРИ ПАРТИЯ ГЕРБ И ПАРТИИТЕ НА ФАШИЗМА И РАЗЕДИНЕНИЕТО ВМРО, НФСБ и Атака ПОБЕДИХА ПРОТЕСТА ХОРАТА ВЕЧЕ НЕ ПРОТЕСТИРАТ ЖАЛКО ЗА ТЕЗИ КОИТО ОСТАНАХА БЕЗ РАБОТА И БЕЗ БИЗНЕС ЗАЩОТО ФИРМИТЕ ИМ ФАЛИРАХА А И НЕ УСПЯХА ДА СИ ИЗПЛАТЯТ КРЕДИТИТЕ И СЕГА БАНКИТЕ ЩЕ СЕ РАЗПРАВЯТ СЪС ТЯХ НО СЪС БЕЗДЕЙСТВИЕ И МЪЛЧАНИЕ НЯМА ДА ПОБЕДИМ НИТО ФАШИЗМА НА О.П НИТО МУТРАТА ОТ БИВШАТА СИК КОЯТО УСПЯ ДА ОТКРАДНЕ МИЛИАРДИ ЕВРО OT НАС И ОТ ОСТАНАЛИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ГРАЖДАНИ И ТАКА СЪЗДАДЕ ТАЗИ КРИЗА
Андриано ма

2021.01.04 | 18:56

3
внимавай да не пукнеш от захарен диабет.
Андриан Захариев

2021.01.04 | 18:42

2
Умрете тролове платени! Как не ви е срам! Просто пукнете!

Добави коментар

Водещи новини