Спецпрокуратурата поиска мъжа, уринирал върху националния флаг, да бъде изследван в психиатрията

23 декември 2020 12:10

Спецпрокуратурата поиска мъжа, уринирал върху националния флаг, да бъде изследван в психиатрията
©
487 0

На 21 декември 2020 г. Специализираната прокуратура внесе в Специализираният наказателен съд искане обвиняемият за престъпление против Републиката и за хулиганство на публично място, извършено с изключителен цинизъм и дързост - Михаил Михайлов от Стара Загора, да бъде настанен за изследване в психиатрична клиника.

Съобразявайки внесеното искане, на 22 декември 2020 г., на основание на чл. 70 от НПК, Апелативния специализиран наказателен съд остави без разглеждане мярката за неотклонение на Михайлов, докато не бъде решен въпросът с вменяемостта на лицето.

Спецпрокуратурата протестира мярката на обвиняем, уринирал върху знамето ни

Михайлов е привлечен към наказателна отговорност  (за престъпления по чл. 108, ал 2 и чл. 325, ал.2 от НК) за това, че на 7 септември 2020 г., на неустановено място в гр. Стара Загора, уринирал върху знамето на Република България, заснел деянието си на видео и същия ден го публикувал в интернет пространството. На 1 ноември 2020 г. в социалните мрежи се появи нов видеоклип със същото съдържание, този път недалеч от оградата на  специализираното правосъдие на ул. „Черковна“ 90 в столицата.

Съдят мъж, уринирал върху знамето на Република България

За същото престъпление, извършено на 29 май 2018 г. пред сградата на Съдебната палата в София той бе осъден (на 18 юли 2019 г.) от Специализирания наказателен съд на 1 година и 10 месеца лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок.

Предстои Специализираният наказателен съд да се произнесе по искането на първоинстанционната прокуратура за установяване психиатричното състояние на обвиняемия, съобщиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура.

Филип Епитропов
487 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар