Бутат незаконна къща на Баневи

  • 30 април 2012 15:54

  • 3579
  • 0
Бутат незаконна къща на Баневи
© Булфото

Административен съд-Хасково издаде постановление за събаряне на двуетажна къща на семейство Баневи в село Спахиево. Мотивът на магистратите е, че строежът не е узаконен, пише "24 часа".

По документи спорният имот се води на името на Йордан Банев - бащата на предприемача Николай Банев. Според представените в съда документи, постройката датира от 2008 година. Имотът от 480 кв.м. се намира в землището на община Минерални бани.

Това е трето дело срещу фамилия Баневи относно незаконен имот в Спахиево, спечелено от РДНСК - Хасково. Според разпореждане на съда преди месец е бил премахнат тенис корт от бащиния имот на Банев. Подадена жалба срещу постановление на съда за премахване на 750-метрова ограда около 25-декаровия имот пък бе отхвърлена.

Миналият месец Окръжния съд в Добрич даде ход на делото срещу фирмите „Русалка тур" ООД и „Паррус" ЕООД на Баневи по иск на Министерството на земеделието и храните. Държавата пледира за собственост върху имот от близо 183 декара край каварненското село Свети Никола.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3579 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини