Кокинов: Вече ги няма старите динозаври на организираната престъпност

  • 29 април 2012 12:38

  • 1371
  • 4
Кокинов: Вече ги няма старите динозаври на организираната престъпност
© Булфото

"Софийската градска прокуратура е една от най – натоварените в страната, защото 90 прокурори отговарят за 2 млн. население. Те наблюдават около 60 – 70 дела и още толкова преписки", каза в интервю за  "Неделя 150"  по БНР Николай Кокинов, градски прокурор на София.

По темата за образуваните две досъдебни производства по АЕЦ "Белене", Кокинов каза, че преди седмица в Софийската градска прокуратура е пристигнал доклад, който визира сериозни нарушения на обществените поръчки при целия проект за втора атомна централа. "Делото е възложено на специализираните екипи за разследване на корупцията по високите етажи на властта, които не са много натоварени и могат да се концентрират върху този случай", допълни Кокинов.

На въпрос за резултатите по "шумните" дела срещу организираната престъпност, градският прокурор на София заяви, че те приключват по естествен път.

"Вече ги няма тези стари динозаври на организираната престъпност. Тя сега е в по – дребни групи и е концентрирана към финансово – икономически престъпления. Вече ги няма тези мастодонти, които се занимаваха с наркотици и убийства", заключи Кокинов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1371 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2012.05.02 | 07:30

4
Аааа а сега кои са новите ли да ви еба мръсната демагогия мушенници с мушенници!!!

2012.05.02 | 07:30

3
Кокинов явно скоро не си ходил във Варна не говори наизуст че ставаш смешен явно не си за тая работа щом не забелязваш очевидните за много хора неща а?

2012.05.01 | 11:12

2
Й-н Кокинов ,не ставайте смешен.организираната престъпност е отново във своя възход още по-силен и от края на деветдесетте.Нямало динозаври ли?Та кого вкарахте в затвора,че не разбрах.Нима Маргините,Таки,Златан,Демби,Галевите да излежаха присъдите си?да не би да им взехте имуществото и им дадохте забрана да живеят в БГ??Единствено Златко Баретата получи смешна присъда на първа инстанция ,която я остане до трета ,я не ,а и да остане той вече "лежи" по болниците и вкъщи....така ,че до момента на влизане в сила той май ще си я излежал вече.Същото каквото и при Сако.И той е доста болнав както знаете-кръвно ,сърце ,психика...направо ужас ,горкия човек. Колкото до убийствата-май станахме свидетели на пет последния месец и предизборно изкочиха и няколко неразпознати трупа.Две от тях категорично свързани с наркоразпространението-Киро Шкафа и Ларвата.Дилърите на дрога станаха десетократно повече от преди мандата на ГЕРБ ,а при тинейджърите е модерно да ходиш поне с един нож и отвреме навреме с незаконенно притежаван пистолет.МВР прави акции на дребните пласьори ,а съда разбдава присъди на килограм на пишман-крадци на луканки.Това ли ви е добре свършената работа?Крайно време е цялата ви измислена пребоядисана комунистическа разработка ,наречена ГЕРБ да си ходи от власт!!!!
???

2012.05.01 | 11:12

1
Кокиноффф, стига си дрънкал врели-некипели! По-добре кажи кво стана с прокурорчето Киро Димитров, дето щеше да стъжнява живота на журналистите. Наградихте ли го вече тоя мутрафон в тога?

Добави коментар

Водещи новини