Мъж нахлу и потроши отдел "Закрила на детето" в гр. Видин, закани се, че ще "откъсне главата" на служителка

  • 04 декември 2020 17:11

  • 3671
  • 1
Мъж нахлу и потроши отдел "Закрила на детето" в гр. Видин, закани се, че ще "откъсне главата" на служителка
© Булфото/Архив

Районна прокуратура – Видин е предала на съд обвиняемия М.К. (на 38 години) за извършени от него престъпления по чл. 325, ал. 1 и по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

Непълнолетните племенници на обвиняемия М.К. били настанени в професионално приемно семейство, съгласно съдебно решение. На 07.02.2020 г., по негова молба, се състояла среща в отдел „Закрила на детето“ при Дирекция „Социално подпомагане“ гр. Видин. На нея, освен децата - И.С. (на 15 години) и М.С. (на 13 години), присъствали приемните им родители, началник на отдела и социалните работници. Обвиняемият дошъл със съжителката му. Мъжът заявил, че иска да вземе племенниците си и занапред да полага грижи за тях. Било му обяснено, че за да му бъдат предадени децата, трябва да работи, да има постоянни доходи и да подобри материалните условия на живот. Пречка за това било и обстоятелството, свързано със страха на И. и М. от него, тъй като чичо им бил агресивен и често им посягал.

Мъж, отправил закана срещу служител на НАП, е привлечен към наказателна отговорност

Посочените му условия и направените констатации предизвикали остра реакция от страна на обвиняемия. Той се развикал, скарал се на всички присъстващи, включително и на децата. Хванал момичето за ревера на якето и го обвинил, че „съсипало цялото семейство“, „всичко, което правило е срещу него“. Заплашил племенницата си с думите, че ще й „откъсне главата“, вследствие на което тя се разплакала. Отговорните лица се намесили, като му обяснили, че нарушава правата на И.С., притеснява я и я тормози. Въпреки това М.К. продължил да вика, упреквайки ги, че са „продали децата на приемното семейство срещу хиляда лева на дете“. Отправил заплахи за саморазправа, заявявайки, че е способен на всичко и има „много силни позиции“. Съжителката му също отправяла обиди към всички присъстващи, заплашвала с полиция и телевизия. На тръгване обвиняемият К. проявил изключителна агресия - блъскал врати и столове. Нахлул в съседна стая, викайки на служителката Ж.И., че ще й „отреже главата, тъй като тя е взела децата от семейството“.

За случилото се бил подаден сигнал на телефон 112. Впоследствие М.К. е бил привлечен към наказателна отговорност за извършените от него престъпни деяния - непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, и закана с убийство спрямо социалния работник. Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Филип Епитропов
3671 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Медицинска сестра

2020.12.07 | 10:36

1
След като децата вече са настанени в приемни семейство за това е имало сериозна причина.Защо се допуска агресора да продължава да стресира децата?Няма ли ограничителна заповед или обвиняемият е с повече права от потърпевшите деца?

Добави коментар

Водещи новини