"Задържане под стража" за обвинени за участие в група за лихварство и изнудване

Днес, 26 ноември 2020 г., Апелативният специализиран наказателен съд потвърди задържането под стража на двама обвинени от Специализираната прокуратура за участие в 4-членната организирана престъпна група за лихварство и изнудване, действала на територията на град Варна.

Другите двама обвинени по досъдебното производство са с мерки за неотклонение "гаранция в пари" по преценка на наблюдаващия прокурор.

Обвинените за участие в групата бяха задържани на 16 ноември 2020 г. при специализирана полицейска операция под надзора на Специализираната прокуратура. Събраните доказателства сочат, че от началото на 2017 г., с цел да набавят за себе си имотна облага, отпускали заеми на зависими от хазарта лица срещу лихви между 20 и 30 процента. Набелязвали жертвите си в игрални зали и казина.

На загубили предлагали заем, с който да си върнат парите, а когато размерът на поискания кредит бил висок - искали да подпишат запис на заповед с начислена висока лихва или „временно“ прехвърляне на недвижим имот. Определението на Апелативния специализиран наказателен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Коментари

  1. 2020.11.26 | 15:12
    Вярва ли някой че престъпниците ще бъдат за дълги години в затвора. Обикновено си плащат рекета и делата се проточват с години докато бъдат прекратени. През това време много хора страдат от тях.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет