ВАС отправи запитване до Съда на ЕС по процедурата за възлагане на обществената поръчка за личните документи 

Върховният административен съд отправи преюдициално запитване до Съда на Европейския съюз по спор, възникнал при възлагане на обществената поръчка за избор на изпълнител за издаване на новите лични документи.

От съда информират, че делото беше образувано по жалба на "Веридос ГмбХ" - един от двата германски икономически оператори, участвали във възлагателната процедура, срещу решение Комисия за защита на конкуренцията. В него комисията е оставила без уважение, като неоснователна, жалбата на участника срещу решението на заместник- министъра на вътрешните работи за обявяване на класирането и определяне на изпълнител на обществена поръчка за проектиране, изграждане и управление на система за издаване на български лични документи поколение 2019.

Срокът за валидност на българските документи за самоличност се удължава

Един от основните въпроси по спора е свързан с прилагането на текст от Закон за обществените поръчки. Изисква се да има поне три оферти. В същото време, европейското законодателство в областта на възлагането на обществените поръчки задължава възлагащите органи да изискват от икономическите оператори да обяснят предложената в офертата цена или разходи, когато те изглеждат необичайно ниски спрямо строителството, доставката или услугите. За да гарантира правилното и унифицирано прилагане на правото на ЕС, ВАС изпраща пет въпроса до съда на ЕС.

Коментари

  1. 2020.11.26 | 13:56
    Между другото,КАСКЕТА на РАБОТА ли е?
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет