Съдът в Монтана осъди прокуратурата да плати обезщетение на шофьор, неправомерно обвинен в убийство

  • 19 ноември 2020 17:30

  • 878
  • 0
Съдът в Монтана осъди прокуратурата да плати обезщетение на шофьор, неправомерно обвинен в убийство
© Pixabay

Районният съд в Монтана осъди прокуратурата да плати обезщетение от 2700 лева на шофьор на такси, обвинен неправомерно в убийство, съобщиха от съдебната палата в Монтана.

По време на курс с таксито от Враца до село Громшин в област Монтана на 5 ноември 2016 година Ц.Д.П. и съпругата му, която пътувала с него, били нападнати с нож от пътника в таксито К.Г.Д., след като си поискали дължимата за курса сума, а той отказал да плати. Шофьорът Ц.Д.П. също извадил нож и двамата с пътника си нанесли прободни рани един на друг. По-късно Ц.Д.П. бил обвинен в опит за убийство и Окръжният съд в Монтана го осъдил на три години затвор условно и да плати обезщетение от 25 000 лева на пътника К.Д.Г.

Ловци откриха трупа на обявения за национално издирване дупничанин

В следващите години Апелативният съд в София и Върховният касационен съд отхвърлили тази присъда и постановили, че шофьорът е нанесъл раните на пътника в условия на неизбежна самоотбрана. След края на делото Ц.Д.П. завел иск за 3500 лева срещу прокуратурата, който е уважен частично от съда и е постановено да му се платят 2700 лева за нанесени имуществени вреди.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
878 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини