Прокуратурата се самосезира за смъртта на пациенти в Пловдив

  • 19 ноември 2020 09:49

  • 423
  • 1
Прокуратурата се самосезира за смъртта на пациенти в Пловдив
© Pixabay

Районна прокуратура – Пловдив се самосезира и разпореди проверка по публикации в медиите за двама починали пациенти пред пловдивска болница, обявиха от държавното обвинение.

По случая е образувана преписка, като проверката по нея е възложена на отдел „Икономическа полиция“ при ОД на МВР – Пловдив. Наблюдаващият прокурор е дал указания за извършване на всички необходими действия за пълно изясняване на фактическата обстановка.

Срокът за приключване на проверката е 15 дни.

Имало ли е забавено лечение на двамата пациенти, лежали с часове в коридора на болницата?

Видео с лежащи по стълбите пациенти бе разпространено по медиите. Случаят от Пловдив шокира всички и повдигна отново въпроси защо здравната система не може да се справи с реорганизацията на болниците и защо не може да се спазва ясен протокол кой и как лекува пациенти с усложнения, а и не само. Починалите мъже са стояли дълго време в коридора, като преди това са били прехвърляни от болница в болница. За един от тях се знае, че е бил настанен първо на едно място, после пренасочен към друго. 

А от ръководството на УМБАЛ "Свети Георги", където в крайна сметка почиват мъжете, не бързат да съдят никого. Те ще изчакат резултата от вътрешното разследване и приключването на проверката на прокуратурата.

Последвайте канала на

Novini.bg
423 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
боковид до 2020

2020.11.20 | 16:25

1
А за Чекмеджето кога, Каскет?

Добави коментар

Водещи новини