74 магистрати и 180 съдебни служители в страната са с коронавирус

  • 17 ноември 2020 13:53

  • 348
  • 0
74 магистрати и 180 съдебни служители в страната са с коронавирус
© Булфото (архив)

На днешното си заседание Съдийската колегия на ВСС прие за сведение справка от съдилищата във връзка с COVID-19 към 16 ноември, според която 74 магистрати и 180 съдебни служители са носители на коронавируса. 45 магистрати и 129 съдебни служители са карантинирани. Не е получена информация от 23 съдилища. Това съобщиха от пресцентъра на ВСС.

Членовете на колегията приеха ръководителите на съдилищата да подават информация за заболелите и карантинираните магистрати и съдебни служители всеки понеделник до обяд.

Съдийската колегия също така е променила Правилата и мерките за работа на съдилищата в условията на пандемия в съответствие с приетите промени в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение.

Магистрати, преболедували COVID-19, даряват плазма

Според измененията, при необходимост и въз основа на обективните данни за разпространението на заразата с COVID-19, сочещи увеличение броя на заболелите в съответния съдебен район и/или орган на съдебната власт, административният ръководител може да вземе решение да се отсрочват насрочените производства за нови дати, да не се провеждат открити съдебни заседания и да се разглеждат само дела с неотложен характер.

Последвайте канала на

Novini.bg
348 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини