Недоволен от ремонт уби майстора си със сабя

  • 12 ноември 2020 16:35

  • 37513
  • 2
Недоволен от ремонт уби майстора си със сабя
© gettyimages

Обвиняем за умишлено убийство на мъж в с. Портитовци е предаден на съд Окръжна прокуратура – Монтана е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу В.М. (на 34 години), привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 115 от НК, съобщават от Прокуратурата.

Вечерта на 10.03.2020 г. обвиняемият В.М., заедно с негови близки, бил в заведение в монтанското село Портитовци. Когато видял Т.Б., ангажиран за ремонтни дейности в имота на родителите му, го извикал. На висок тон изразил недоволството си от извършената работа, обиждал го и заявил, че трябва да върне платеното му възнаграждение. Стигнало се до пререкания между двамата, поради което барманът ги помолил да напуснат.

Миризма от обувки е причината за намушкването във влака София-Бургас?

Не след дълго Т.Б., придружен от компания, се върнал в района на заведението. Пристигнал и обвиняемият с дълга сабя в ръцете. Конфликтът между спорещите мъже ескалирал. В.М. размахал оръжието и пронизал с него опонента си в областа на гърдите. Свидетели на случавщото се опитали да ги успокоят, но не посмели да се намесят директно. Пострадалият успял да хване сабята откъм върха ѝ и нанесъл удари с дръжката ѝ по главата на обвиняемия. Двамата паднали на земята. По тялото на Т.Б. имало кръв.

Свидетели сигнализирали за случилото се на телефон за спешни повиквания 112 и транспортирали пострадалия до болницата в гр. Монтана, където по-късно мъжът починал. Междувременно В.М. напуснал местопроизшествието.

В хода на разследването на тежкото престъпление той е бил привлечен към наказателна отговорност. Предметът на престъплението –сабя с пластмасова ръкохватка и извито острие с дължина 60 см, бил открит във външна тоалетна в частен имот в селото. От заключението на съдебномедицинската експертиза е видно, че непосредствената причина за смъртта на Т.Б. е острата кръвозагуба, развила се вследствие на проникващото в гръдната и коремната кухини прободно-порезно нараняване. Освен меките тъкани, мускулатурата и ребрената дъга, то засегнало диафрагмата, стомаха и аортата.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Последвайте канала на

Novini.bg
37513 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Шотландският боец

2020.11.12 | 19:13

2
Накрая ще остане само един!

2020.11.12 | 17:32

1
А така! Смърт за всички алчни и менте майстори! Станаха най-богати от мъката на хората.

Добави коментар

Водещи новини