Софийският районен съд с призив към гражданите и адвокатите

  • 10 ноември 2020 19:25

  • 802
  • 0
Софийският районен съд с призив към гражданите и адвокатите
© Булфото

Софийският районен съд призовава гражданите и адвокатите, страни по дела в Софийски районен съд да се възползват от възможността за дистанционно подаване и получаване на книжа и документи, както и за извършване на справки по вече постъпилите и образувани дела, съобщиха от съда. Причината е усложняващата се епидемична обстановка.

От съда молят участниците в съдебните производства да посочват електронен адрес за получаване на съобщения, както и телефони за връзка за своевременното им уведомяване в случай на отлагане или пренасрочване на делата. Съдебни книжа по граждански дела и наказателни дела могат да се подават на следните имейли: documents.go@srs.justice.bg - за граждански дела и documents.no@srs.justice.bg - за наказателни дела.

Вирусолог: Мерките у нас могат да бъдат затегнати още

От съда посочват още, че с цел недопускане на струпване на хора, участниците в съдебни заседания се допускат в сградите на съда не по-рано от 20 минути преди началото на съдебното заседание, за което са призовани. Всички посетители на съда трябва да бъдат с поставени предпазни маски. Няма да се допускат лица с признаци на респираторни заболявания - хрема, кашлица и други грипоподобни симптоми.

Работното време за работа с граждани на службите е от 09.00 до 12.00 часа и от 14.00 до 17.00 часа. След приключване на съответната дейност, посетителите на съда следва незабавно да напуснат сградата, посочват още от районния съд. За съдиите е въведена дистанционна форма на работа съобразно необходимостта от явяването им в сградите на съда за участие в съдебни заседания и обявяване на съдебни актове.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
802 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини