Започна делото за убийството на Андреа от Галиче

  • 02 ноември 2020 11:13

  • 489
  • 0
Започна делото за убийството на Андреа от Галиче
© Булфото (архив)

Започна първото заседание на състав на Врачанския окръжен съд по наказателното дело за убийството на Андреа Руменова /18 г./ от белослатинското село Галиче, по което подсъдим е непълнолетният Аксел Олеков от същото село.

Подсъдимият е изправен пред съда с повдигнати четири обвинения, като най-тежкото е умишлено убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост. Това престъпление е извършено, за да бъде прикрито друго- изнасилване. Според обвинението, въпреки непълнолетието си Аксел е разбирал свойството и значението на извършеното и е мъогъл да ръководи постъпките си. Той се опитал да прикрие извършените престъпления.

Делото бе насрочено за 2 и 3 ноември, след като Софийският апелативен съд остави без разглеждане жалбата на защитата на подсъдимия с искане съдебното следствие да се води по съкратена процедура. В двата дни съдът трябва да разпита общо 24 свидетели и 9 вещи лица.

Започва делото за убийството на Андреа от Галиче

Днес преди съдебното заседание близки, приятели и съученици на Андреа се събраха на мълчалив протест пред Съдебната палата във Враца, за да подкрепят нейните родители и роднини. Протестиращите настояват за най-тежкото наказание за подсъдимия за убийството на момичето - доживотен затвор. Заради ненавършеното пълнолетие при извършване на тежките престъпления, в които е обвинен, Аксел може да получи присъда максимално до 18 години "лишаване от свобода", отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
489 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини