Започна серия от заседания по делото за убийството на Валери Дъбов, убит при среднощен бой с роми в Кюстендил

В Окръжния съд в Кюстендил започнаха серия от заседания по делото за убийството на 33-годишния Валери Дъбов. До края на годината са насрочени общо седем заседания, съобщиха от съда.

Престъплението е от 17 февруари 2019 година, при среднощно сбиване между роми и посетители в заведение в центъра на Кюстендил. След убийството в града започнаха серия от протести и митинги срещу безнаказаното, според участниците в тях, ромско насилие. Освен убиийството на 33-годишния мъж е бил направен опит за убийството на още двама души.

Окръжната прокуратура е привлякла като обвиняем 19-годишният Алекс Д. за умишлено убийство и опит за убийство. За престъплението законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор, без право на замяна.

Оставиха в ареста 19-годишния Алекс, обвинен за убийството на Валери Дъбов в Кюстендил

По делото трябва да бъдат разпитани над 50 свидетели и вещите лица, изготвили приложените по досъдебното производство експертизи. Следващото заседание е на 30 октомври.

Коментари

  1. 2020.10.28 | 15:41
    смърт смърт смърт
  2. 2020.10.28 | 15:40
    ромите цигани ли са??? къде са ония дето редовно крещят разисъм, ксенофобия, нетолерантност???? сега се спотайват и чакат да се забрави. и после пак, не били интегрирани, нямали достатъчно права, незнам си какво. педалския съюз и той за тях лелееее. а нас кучетата да ни ядат.
  3. 2020.10.28 | 13:44
    Смъртна присъда за циганина убиец
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет