Бивш антимафиот отива на съд

  • 23 април 2012 21:42

  • 1011
  • 0
Бивш антимафиот отива на съд
©

Бившият шеф на Териториалното звено за борба с организираната престъпност в търновската дирекция на полицията Орлин Тодоров отива на съд по три тежки обвинения. Той ще отговаря за извършени нарушения по служба, престъпление срещу правосъдието и разгласяване на секретна информация, застрашаваща националната сигурност, пише "Монитор".

Окръжната прокуратура в Ловеч, където се води разследването срещу Тодоров, вече е внесла в съда обвинителния акт и е призовала на разпит над 100 свидетели. Заради особения характер на процеса всички материали по делото са засекретени и то ще се гледа при закрити врати.

Орлин Тодоров беше арестуван в началото на март 2010 г., ден след посещението на вътрешния министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа в търновската дирекция на полицията. Бившият антимафиот прекара зад решетките точно 12 месеца. След няколкото отхвърлени молби на 5 март тази година Апелативният съд във Велико Търново най-накрая промени мярката му от „задържане под стража” в „домашен арест” заради здравословни проблеми. В жалбите си до съда Тодоров се оплакваше от проблеми със сърцето и високо кръвно налягане. След ареста на топполицая се появиха различни слухове, сочещи като причини изтекла от него информация около случая с бебето от фризера в Горна Оряховица и около убийството на павликенския бизнесмен Петър Бялков.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1011 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини