Условна присъда за 21-годишен мъж, плащал с фалшиви банкноти

Окръжният съд в Добрич е одобрил споразумение, постигнато между прокуратурата и 21-годишен младеж, по силата на което той се признава за виновен по повдигнатото му обвинение за прокарване в обръщение на подправени парични знаци, съобщиха от пресцентъра на съда.

Съгласно споразумението страните приемат за безспорно установено, че на 18 май 2020 г., при условията на продължавано престъпление, 21-годишният Р.Р. е прокарал в обръщение шест банкноти с номинал от по 100 лева, за които знаел, че са подправени. Младежът използвал банкнотите в търговски обекти в Каварна, Балчик и Кранево.

36-годишен плати за домашна ракия с фалшива банкнота, хванаха го

За извършените деяния подсъдимият е осъден условно на 1 година лишаване от свобода, с 3-годишен изпитателен срок. Младежът ще плати и направените по делото разноски в размер на 271.40 лева.Той вече е възстановил и причинените с деянията му имуществени вреди на собствениците на търговските обекти.

Пред съда подсъдимият декларира, че е съгласен с постигнатото споразумение и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред. Одобреното от Окръжния съд споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда. Предвид определеното на подсъдимия условно наказание съдът отмени наложената му мярка за неотклонение задържане под стража и разпореди той да бъде незабавно освободен още в съдебната зала.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Съд и прокуратура

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет