Гледай на живо

Евро 2020: "Трето полувреме" след Германия - Унгария 2:2

Обвиниха 63-годишен кранист за причиняване на смърт при професионална небрежност

05 октомври 2020 12:58

Обвиниха 63-годишен кранист за причиняване на смърт при професионална небрежност
© Pixabay
569 0

Окръжна прокуратура - Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 63-годишен кранист /А.С./ за причиняване на смърт при професионална небрежност, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Обвиняемият А.С. е съден за това, че на 12 август 2016 г., на гара Стамболийски, при извършени товаро-разтоварни работи, при управление на автокран "Краз", поради намарливо изпълнение на правно-регламентирана дейност, е претоварил над два пъти от допустимото крановата уредба. Това е довело до скъсване на стрелоподемно въже и при падането на стрелата на автокрана е била причинена смъртта на 28-годишен мъж и средни телесни повреди на 31-годишен мъж.

Кранист загина на място на строителна площадка в Разград

От заключението на съдебномедицинската експертиза става ясно,че неносеното на специално защитно облекло от двамата пострадали не е основна причина за причинените им телесни повреди, защото ударът на крановата стрела по главите и телата им е бил толкова силен, че със или без такова специално оборудване, биха настъпили причинените им телесни повреди. По делото са разпитани множество свидетели, приобщена е относимата документация, изготвени са експертни заключения и др.

Филип Епитропов
569 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини