Касиерка, свила 16 бона, отърва решетките

 Задигнала близо 16 000 лв. касиерка във взаимоспомагателна каса се размина с престой зад решетките, след като състав на старозагорския районен съд я призна за виновна в извършване на престъпното деяние и я осъди на 16 месеца затвор, но отложи изпълнението на наказанието за срок от три години.
 
Неосъжданата до скоро С.К. застана пред Темида по наказателно дело от общ характер за присвоени умишлено от касата на ВСК "Движение" при старозагорската железопътна гара 15 810 лв за времето от 30 януари до 28 декември 2017 година, предаде Канал 3.
 

Останала самотна след развод жена е посегнала към касата общо 12 пъти, като си "вземала за лични нужди"  различни суми в размер от 1100 до 1500 лв, като възнамерявала в кратки срокове да ги възстанови, на така и не го сторила докато на края на година, при редовна проверка лъснала истината за натрупалата се голяма сума липси без оправдателни документи.
 
За условната присъда влияние оказало чистото съдебно минало на подсъдимата и  готовността ѝ да върне парите.

През следващите 24 месеца жената няма да може да заема материално-отговорна или отчетническа длъжност. Присъдата подлежи на обжалване пред окръжния съд в Стара Загора.

Затвор за касиерка, присвоила 140 000 лв. от ВиК - Пловдив

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет