Повдигнаха обвинение на мъж за притежание на високорискови наркотични вещества

Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу обвиняем за държане на високорискови наркотични вещества.

На 28.09.2020 г. Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу обвиняемия Константин Д. за това, че без надлежно разрешително изискващо се съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, държал високорискови наркотични вещества - коноп /марихуана/ и амфетамин, на обща стойност в размер на 650,70 лева - престъпление по чл. 354а, ал. 3, пр. 2, т. 1 от НК.

Разбиха домашна нарколаборатория в Сливен

На 03.07.2020г., около 02,30 часа, обвиняемият Константин Д. пътувал в таксиметров автомобил по ул. „Никола Габровски“ в гр. София, когато полицейски служители при 01 РУ-СДВР спрели автомобила за проверка. При извършване на проверката полицейските служители не установили нарушения при таксиметровия автомобил и неговия водач. Те извършили проверка и на пътника в автомобила - обвиняемия Константин Д.

Същият признал пред служителите на МВР, че в себе си държи наркотични вещества, които били предназначени за лична употреба. Константин Д. предал доброволно държаните от него наркотични вещества, като за посоченото действие бил съставен протокол за доброволно предаване.

В хода на разследването било установено, че предадените от обвиняемия вещества, представляват: коноп /марихуана/, с тегло 13,30 грама и с процентно съдържание на активния наркотично действащ компонент тетрахидроканабинол – 13%, както и амфетамин, с тегло 19,03 грама и с процентно съдържание на активния наркотично действащ компонент амфетамин – 10%.

Амфетаминът и конопът са високорискови наркотични вещества, включени в Списък І „Растения и вещества с висока степен на риск за общественото здраве, поради вредния ефект от злоупотребата с тях, забранени за приложение в хуманитарната и ветеринарната медицина“ от Наредба за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични. Общата стойност на държаните наркотични вещества е в размер на 650,70 лева.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемия Константин Д. да продължи в Софийски районен съд.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет