Съдят мъж, карал с 3.24 промила алкохол

  • 28 септември 2020 14:20

  • 197
  • 0
Съдят мъж, карал с 3.24 промила алкохол
©

Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу обвиняемия Николай С. за това, че управлявал моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, а именно 3,24 на хиляда, установено по надлежния ред, чрез протокол за химическо изследване за определяне концентрацията на алкохол в кръвта - престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК. На 08.08.2020 г. около 19,00 часа обвиняемият Николай С. управлявал лек автомобил в гр. София, по ул. „Генерал Йосиф В. Гурко”.

Той бил спрян за извършване на полицейска проверка от екип на отдел „Пътна Полиция“ – СДВР. В хода на проверката, тъй като обвиняемият силно лъхал на алкохол, същият бил изпробван за употреба на алкохол посредством техническо средство „Алкотест Дрегер 7510“.

Уредът отчел положителен резултат - 3,01 на хиляда концентрация на алкохол в издишания въздух. На обвиняемия Николай С. бил съставен акт за установяване на административно нарушение и бил издаден талон за изследване. Той бил транспортиран от служителите на МВР до болнично заведение, където дал кръв за изследване.

От представените за анализ кръвни проби дадени от обвиняемия е установена употреба на алкохол над 1,2 на хиляда, а именно – 3,24 на хиляда. Предстои наказателното производство срещу Николай С. да продължи в съда.

Последвайте канала на

Novini.bg
197 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини