Предаваме албанец на Италия заради шест престъпления

Окръжният съд в Кюстендил допусна незабавно предаване на властите в Италия на 28-годишния албански гражданин Ручи Иетмир, за които има издадена Европейска заповед за арест от заместник - държавен прокурор в Държавната прокуратура "Санта Мария Капуа Ветери".

Това съобщиха от съда. Със съдебно решение, влязло в сила през 2016 година, на издирваният мъж е наложено наказание "лишаване от свобода" за срок 7 години и глоба от 1 800 евро. Албанският гражданин има остатък за изтърпяване от 5 години и 28 дни лишаване от свобода, което не е изтърпяно, заради бягство, обясниха от съда. Той беше задържан на ГКПП "Гюешево".

Ручи Иетмир е осъден за общо шест престъпления в Италия - въоръжен грабеж, незаконно притежание на ловна пушка, незаконно носене на оръжия на обществено място, кражба на автомобил, неподчинение по време на бягството с откраднатия автомобил на полицейска заповед да спре, движение с превишена скорост по време на бягството и нанасяне на телесни увреждания на двама полицейски служители.

Решението на съда е окончателно.

До фактическото предаване, Ручи Иетмир ще остане с мярка за неотклонение "задържане под стража" в затвора в Бобов дол.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет