Софийска районна прокуратура предаде на съд 19-годишен за грабеж

Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Д. Ц., на 19 години, за това, че отнел чужди движими вещи на обща стойност 3622,74 лева, собственост на „Б.“ ЕООД, от владението на Й. Г. без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил заплашване към В. Й., за да запази владението върху откраднатите вещи - престъпление по чл. 198, ал. 3 пр. 2 вр. ал. 1 от НК.

В. Й. заемала длъжността продавач-консултант в магазин „Б.“ в гр. София. На 15.12.2019 г. тя била на работното си място. На същата дата, около 18,00 ч., В. Й. се отправила към офиса на магазина, който се намирал в задната част на помещението. След като влязла вътре В. Й. видяла, че там се намира обвиняемият Д. Ц. с медицинска маска на лицето си. Д. Ц. държал в ръцете си плик, съдържащ оборотни средства собственост на магазина. Когато обвиняемият възприел В. Й., същият се обърнал към нея и я заплашил с думите „Ако гъкнеш си мъртва!“. В. Й. се притеснила много от отправената към нея заплаха и останала неподвижна на място, без да каже нищо. Обвиняемият използвал този момент и избягал.

Веднага след като обвиняемият избягал, В. Й. заедно с други служители установили, че касата в офиса била отворена и от нея липсвали пари в размер на 3568,74 лева и ваучери за храна на стойност 54,00 лева. Служителите уведомили управителката на магазина Й. Г. и полицията.

Й. Г. прегледала видеозаписите от охранителните камери в магазина и уведомила пристигналите на място полицейски служители от състава на 05 РУ-СДВР за случая.

В хода на образуваното досъдебно производство, обвиняемият Д. Ц. бил установен, спрямо него била взета мярка за неотклонение „гаранция в пари“. Предстои делото да продължи в съда.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет