Постоянен арест за мъжа, запалил жена си във Врачанско

Окръжният съд във Враца постанови най-тежката мярка за неотклонение- "задържане под стража" спрямо Н. П. /52 г./ от село Три кладенци, който е обвинен, че на 15 септември чрез запалване умишлено е умъртвил Т. П., с която живеел на семейни начала,съобщиха от съдебната палата.

Престъплението е извършено по особено мъчителен за убитата начин, като жената е получила над 95 на сто изгаряния по тялото си.

Според данните от полицейското разследване вечерта на 15 септември Н.П. залял със запалителна течност вече заспалата си жена и я запалил, а след това се укрил. Полицията го откри след издирване на другия ден в необитаема къща край селото. Т. П. почина от раните си на 17 септември в софийска болница.

За това престъпление Наказателният кодекс предвижда едно от най-тежките наказания - лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, допълват в съобщението от съда.

Синът на подпалената жена за баща си: Заплашвал ни е, но ние не вярвахме

Врачанският окръжен съд, след като е анализирал събраните до този момент доказателства е преценил, че съществуват всички предпоставки на Н. П. да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение, като е отчел и опасността той да извърши друго престъпление или да се укрие.

Определението на Окръжен съд - Враца не е окончателно и може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок пред Апелативен съд - София.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет