Апелативният съд в Пловдив увеличи паричната гаранция на обвиняем за присвояване на 1.5 млн. лева

  • 15 септември 2020 14:09

  • 222
  • 0
Апелативният съд в Пловдив увеличи паричната гаранция на обвиняем за присвояване на 1.5 млн. лева
© Булфото (архив)

Пловдивският апелативен съд увеличи от 10 000 лева на 50 000 лева паричната гаранция на обвинения в присвояване на 1.5 милиона лева Е. К. По този начин съдът уважи частично протеста на Окръжна прокуратура - Пловдив, с който настояваше за увеличаване размера на гаранцията или за оставане в сила на предишната мярка за неотклонение "задържане под стража", съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата.

Според апелативните магистрати е налице обосновано подозрение, че обвиняемият е съпричастен към престъплението, в което е обвинен. Наложената от Окръжния съд паричната гаранция от 10 000 лева е несъразмерна с оглед имущественото положение и материалната обезпеченост на Е. К. и затова съдът определи мярката парична гаранция от 50 000 лева. На обвиняемия е наложена и забрана за напускане пределите на страната.

Пламен Бобоков оспорва новата си гаранция – пак 1 млн. лева

Срещу Е. К. е повдигнато обвинение, че в съучастие с друго лице, в продължение на година и половина, е извършил длъжностно присвояване на 1.5 милиона лева от офис на "ВИП "Секюрити" ООД в Пловдив. Двамата обвиняеми са присвоили пари от касети, с които фирмата зареждала банкомати в града. Е. К. е бил ръководител на офиса, а съучастникът му работел в трезора.

Определението на съда е окончателно. Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка между ареста, където се намираше обвиняемият и съдебната зала.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
222 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини