Разградският окръжен съд остави в ареста домашен насилник

  • 01 септември 2020 18:38

  • 527
  • 0
Разградският окръжен съд остави в ареста домашен насилник
© Unsplash

Състав на Окръжния съд в Разград потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража", постановена от Разградския районен съд спрямо 36-годишен мъж, съобщават от съдебната институция.

Задържаният е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 24 август в село Дянково е причинил средна телесна повреда на жената, с която живее на семейни начала.

Почина 76-годишната жена, пребита от сина си в Разград

Той е отправял към нея и закани за убийство, като се е опитал да я задуши с метална тръба от щанга. Деянието е извършено в условията на домашно насилие. След анализ на събраните до момента доказателства, съдът е приел, че са налице достатъчно данни за съпричастност на обвиняемия към първото престъпление, а по отношение на второто обвинение не са събрани достатъчно доказателства.

Налице е и реална опасност същият да се укрие, за да избегне наказателна отговорност, тъй като има данни за негови предходни пътувания в чужбина. Като е взето под внимание заключението на вещото лице, изготвило съдебно-медицинската експертиза, в която се посочват и стари травми от упражнено спрямо същата жена насилие, съдът е приел, че има опасност обвиняемият да извърши ново престъпление.

Отчетено е било, че и по двете обвинения законът предвижда наказание "лишаване от свобода" в различен размер. Определението на съда е окончателно.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
527 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини