Затвор за шофьор, качил се в колата си след употребата на три вида наркотици

  • 27 август 2020 16:27

  • 1061
  • 0
Затвор за шофьор, качил се в колата си след употребата на три вида наркотици
© Getty Images/Guliver (архив)

На 25.08.2020 г. съдът одобри споразумение между Софийска районна прокуратура и защитата на подсъдимия Крум А. за престъпление по 343б, ал. 3 от НК.

Подсъдимият е признал вината си за това, че на 21.07.2018 г., около 11:15 часа, в гр. София по бул. „Цар Борис III”, управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, след употреба на наркотични вещества, а именно амфетамин, метамфетамин и метадон, включени в списък на наркотичните вещества с висока степен на риск, съгласно чл. 3, ал. 2 от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите – амфетамин и метамфетамин включени в Приложение № 1, Списък I на Наредба за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични, а метадон включен в Приложение № 2, Списък II на Наредба за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични. Като наличието на наркотичните вещества е установено със съдебно – химическа (токсикологична) експертиза.

Хванаха надрусан, пиян и без книжка зад волана

С определение от 25.08.2020 г. на Софийски районен съд на подсъдимия Крум А. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от четири месеца, при първоначален „общ“ режим, както и „лишаване от право да управлява моторно превозно средство“ за срок от една година и седем месеца.

 Споразумението е окончателно и има последиците на влязла в законна сила осъдителна присъда, съобщават от пресцентъра на Софийска районна прокуратура.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1061 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини