Бизнесмен от Русе осъди НАП за един лев

  • 24 август 2020 16:41

  • 1986
  • 2
Бизнесмен от Русе осъди НАП за един лев
© Novini.bg

Русенски бизнесмен осъди НАП за сумата от един лев - обезщетение за претърпени неимуществени вреди, заради изтичането на личните му данни при хакерската атака на 15 юли миналата година - това е решил Административният съд в Русе.

В решението по делото се посочва още, че при нерегламентирания достъп, осъществен тогава, е изтекла информация от масивите на НАП, съдържаща лични данни на общо 6 074 140 физически лица. В иска на бизнесмена Свилен Максимов се твърди, че заради това той е претърпял неимуществени вреди. Те се изразявали в унижение, срам, безпокойство, притеснения и опасения за възможна злоупотреба. По тази причина си е сменил личната карта и постоянния адрес.

До края на юли се декларират и плащат дължими данъци за второто тримесечие на 2020 г.

Решението на Административния съд в Русе е, че осъжда НАП да заплати на Свилен Максимов сумата от един лев, заедно със законната лихва, считано от 14 февруари тази година, както и 840 лева - разноски по делото.

Решението може да се обжалва пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.

Филип Епитропов
1986 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Новини.бг се съчинява от един шизофреник

2020.08.24 | 19:28

2
Всички коментари срещу Президента и протестиращите са негови. Пише с големи кирилски или букви, под различни имена, включително и женски. Коментарите под собствените му статии са просташки и цинични. Улавия е замърсил Youtube по същия начин. Репортажите му в Новини.бг съдържат лъжливи диаграми и анкети. Улавия писа, че Мая Манолова звъняла в 5:00 след полицейския погром на Радев, той сам чул. Беше пуснал тук Троянски вируси за да наказва инакомислещите. НЕ вярвайте на Новини.бг и не влизайте в анкетите, може да са заразни.
Българин

2020.08.24 | 18:24

1
Слави какъв злобар си??? Виж си жалката физиономия!! Гледай си чалгата!! Нали те знаем то що за стока си! Груб и безпардонен алчен!

Добави коментар

Водещи новини