Австриец намерен убит и ограбен в хотел в центъра на Варна

  • 13 август 2020 16:33

  • 2191
  • 1
Австриец намерен убит и ограбен в хотел в центъра на Варна
© Булфото (архив)

В три отделни заседания чрез видеоконферентна връзка Окръжният съд във Варна остави в ареста тримата, обвинени в грабеж, придружен с убийство на чуждестранен студент в града, съобщиха от пресслужбата на съда.

Обвинението спрямо двама мъже /на 34 и 43 г./ и жена на 21 години, и тримата от Русе, е за тежко умишлено престъпление, за което НК предвижда наказание "лишаване от свобода" от 15 до 20 години, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна. За жената има данни, че се е занимавала с проституция.

На 8 август тялото на 35-годишния австрийски гражданин е намерено в хотелска стая в центъра на Варна. Аутопсията сочи, че смъртта на мъжа е причинена от предозиране с различни видове наркотични вещества в комбинация с лекарства, които у нас се изписват със зелена рецепта. В заложна къща в града са били открити вещи на починалия - лаптоп и часовник, които да оставени от мъжете.

По 15 години строг затвор за двама младежи, убили и ограбили старец

Според обвинението, двамата съучастници на жената ѝ дали наркотични вещества, с които чуждестранният студент да бъде упоен и след това ограбен. Експертизите показват, че именно рисковите лекарства и дрогата са причината за смъртта. Разследването по случая е установило, че тримата не прилагат престъпната схема за първи път.

Определенията могат да бъдат обжалвани пред Апелативния съд във Варна.
 

Novini.bg
2191 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
възмутените

2020.08.14 | 09:47

1
Медийте забелязват този грабеж с убийство, но не виждат как политиците ограбват държавата безнаказано. Затова хората се разсъниха и протестират по площадите в страната.

Добави коментар

Водещи новини