Повдигнаха обвинение на Исус, който открадна 85 ст. от 13-годишен

Районна прокуратура – Бургас внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Исус А.

Той е обвинен за това, че противозаконно е отнел сумата от 85 стотинки от 13-годишно момче, като употребил за това заплашване. Насочил нож към него и придружаващо го момиче и гo заплашил с думите: „Дай ми пари“, „Дай ми още! Отваряй портмонето и давай още пари“, „Не викай, защото ще те ударя много лошо“. Грабежът е осъществен на 11.08.2020 г. в град Бургас. Престъплението е квалифицирано по чл.198, ал.1 от НК.

По време на разследването е установено, че пострадалото момче и негова приятелка са стояли на беседка и са разговаряли. Към тях се приближил непознат мъж, който противозаконно отнел последните стотинки на момчето. Установено е също така, че обвиняемият има три предходни осъждания за деяния, осъществени от него още преди да навърши пълнолетие. Става дума за престъпления срещу собствеността, а едно от тях е квалифицирано като опит за грабеж. Налице са и данни, че Исус А. многократно е обявяван за издирване (19 пъти), както се е укривал, за да избегне наказателни преследвания спрямо него. Обвиняемият няма постоянен адрес, трудова заетост и води скитнически начин на живот.

 

Младеж нападна дете с нож заради 80 стотинки

 

Предстои Районен съд – Бургас да насрочи час на заседанието си.       

Коментари

 1. 2020.08.14 | 09:43
  Защо не повдигнат обвинение за грабежа на КТБ. Сигурно защото са много съучастниците на високо ниво в грабежа. До сега трябваше отдавна да поставят ултиматум на Сърбия във връзка с членството и в ЕС, ако не ни върнат престъпника. Явно че той е бушон а главните виновници са на свобода и затова делото се протаква. Сигурно ГЕРБ се гордеят с далаверата КТБ.
 2. 2020.08.14 | 08:51
  Такива скитници който извършват престъпления като стресират малолетни деца трябва за дълго да бъдат в затвора, защото това си е грабеж независимо от малката сума. Достатъчно е че е бил издирван и правосъдието не си върши работата. Много като него са с десетки висящи дела. Но стотици са тези като Брендо които държавата ги спасява от правосъдието.
 3. 2020.08.13 | 15:19
  гавра с правосъдната система
  1. 2020.08.13 | 17:44
   А ако беше сина ти в беседката, щеше да овикаш ортаклъка, боклук! Оставки и власт ще видите скоро....ама през крив макарон!
 4. 2020.08.13 | 14:57
  А за чекмеджетата на борисов кога ще има обвинение?
  1. 2020.08.13 | 17:42
   няма да е скоро, защо питаш?
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет