Разбиха престъпна група за незаконен добив, превоз и продажба на дървесина

Под надзора на Специализираната прокуратура се извършват действия по разследване на престъпна група за незаконен добив, превоз и продажба на дървесина. Това съобщиха от пресцентъра на Спецпрокуратурата. 

Днес, 5 август 2020 г., служители в ТС „БОП“ – Благоевград извършват под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура действия по разследване на организирана престъпна група за незаконен добив, превоз и продажба на дървесина. Групата е действала на територията на общините Симитли, Разлог и Банско в област Благоевград.

Закопчаха двама в Гулянци за незаконно притежаване на дървен материал

Към момента са задържани 9 лица за срок до 24 часа по Закона за МВР.

Извършват се претърсвания и изземвания на адреси и автомобили, разпитват се свидетели, както и лица, за които има данни, че са съпричастни с дейността на престъпната група. Провеждат се и огледи в четири местности, където е добивана незаконна дървесина.

Слез анализ на събраните доказателства наблюдаващият прокурор предстои да прецени кои от лицата да бъдат привлечени към наказателна отговорност.

Коментари

  1. 2020.08.05 | 10:48
    Крайно време беше! Само, че незаконната сеч се осъщестява всекидневно в цяла България и най-вече в СТАРА ПЛАНИНА под закрилата на местните ДГС-та! Прок.уратурата и специалните части да отидат и по старозагорските, габровски и великотърновски паланки, където почти няма хора, а най-близкото полицейско се намира извън радиуса от 30-40 км! Нека СПЕЦ-Прок.уратурата посети и държавата в държава на дърводобивните фирми например в горите около Борущица, Кръстец, Плачковци и Трявна! Бензиновите триони проглушават необезпокоявани иначе идиличната тишина и спокойствие на Балкана! Посред бял ден тежки камиони най-спокойно извозват крадена дървесина и разбиват още повече и без това рухналите и окаяни селски пътища там! Малкото останали хора по селата в централния БАЛКАН не смеят да гъкнат, а мълчанието им се подсигурява с доставката на евтина дървесина в неограничени количества!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет