Шофьор, блъснал и убил две жени в Карнобат, настоява за по-лека присъда

За по-лека присъда настоя защитата на Алекс Димов, прегазил през 2018 г. две жени върху тротоар в Карнобат.

Според адвоката му Димитър Марковски 5-годишната присъда на Окръжния съд в Бургас трябва да се редуцира.

Държавното обвинение отхвърли като дискриминационно твърдението с искане за по-малка присъда, тъй като жертвите са възрастни жени.

Апелативният съд също отказа да пусне от ареста убиеца на Милен Цветков

В жалбата на подсъдимия Алекс Димов, която разгледа днес Бургаският апелативен съд се посочва, че решението от осем години без право да управлява превозно средство е неоснователно, както и присъдата на Окръжния съд. Защитникът на Димов определи, че тя трябва да е между две години и половина и четири, смекчаващо вината обстоятелство са неравностите по пътя, повлияли за пътния инцидент, въпреки двойно по-високата скорост, с която е шофирал подсъдимия в населеното място, а е получил шофьорската си книжка 20 дни по-рано. 

Според адвокат Димитър Марковски, трябва да се има предвид и напредналата възраст на блъснатите и загинали жени, което от държавното обвинение беше изтълкувано като дискриминационно твърдение. Адвокат Светослав Славов посочи, че пътният инцидент може да се приеме за екзекуция. Решението на съда се очаква в законоустановения срок, съобщава БНР.

Коментари

  1. 2020.08.03 | 15:14
    тоя марковски е защитник на интересите на мангалите. трябва да се отрепе по мангалски, с колове, винкели, ножове, брадви
  2. 2020.08.03 | 14:59
    Какви 5 години за тоя изрод??? И 20 са му малко...А този жалък плазмодий Марковски заслужава да бъде смлян от бой насред съдебната зала от роднините на жертвите за това което е казал!!! Направо се изумявам на съдията,че го е търпял...Аз ако съм,незабавно го гоня тоя от залата си,а на гнусния престъпник,показващ явно нулево съжаление и разкаяние,увеличавам присъдата до максималната,която за съжаление в случая е само 8 години!!!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет