Съдът остави в ареста двамата мъже, пребили до смърт свой съселянин в Крива бара

  • 30 юли 2020 17:01

  • 521
  • 2
Съдът остави в ареста двамата мъже, пребили до смърт свой съселянин в Крива бара
© Getty Images/Guliver (архив)

Състав на Окръжния съд във Враца постанови най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража", спрямо двама жители на козлодуйското село Крива бара, които са обвинени в извършването на убийството на съселянин, съобщиха от съдебната палата.

Смъртта на 50-годишния Г.Г., жител на Крива бара, е настъпила вследствие на тежки травми от побой, нанесен му от А.И. /19 г./ и И.А. /34 г./, съобщиха от полицията. Между тримата възникнал скандал, прераснал в сбиване вечерта на 27 юли. При сбиването И.А. пробол Г.Г. с вила в краката, а след това заедно с А.И. нанесли множество удари с ръце по падналия мъж.

Фатално сбиване във врачанско село. 50-годишен мъж загина

Пострадалият бил транспортиран първоначално в Козлодуй, като при прегледа е установено, че е със счупен крак от удара с вилата. После е транспортиран до врачанската болница, където сутринта на 28 юли мъжът умира от получените тежки травми - счупени ребра от ударите и перфорация на белия дроб, според официалните данни на ОД на МВР във Враца.

Двамата мъже са задържани за 72 часа с прокурорско постановление, като им е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс за убийство. Днес съдът се е произнесъл по искането на прокуратурата за постоянното им задържане. Определението на Окръжния съд във Враца не е окончателно и може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок пред Апелативния съд в София, се допълва в съобщението.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
521 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
XA XA XA

2020.07.30 | 18:27

2
ПРОСТИ ЖУРНАЛЯ......... ВИЖТЕ КАРТАТА .......................
KKK

2020.07.30 | 18:25

1
......... ТАМ СА САМО МАНГАЛИ !!

Добави коментар

Водещи новини