Гешев с горещ коментар за акцията на "Дондуков" 2

  • 09 юли 2020 10:41

  • 20341
  • 49
© Кадър: Нова ТВ

Два кабинета са претърсвани в президентството, разкри главният прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във. Въпреки че не даде пълни подробности за акцията, обвинител номер едно все пак каза, че тя е свързана с две досъдебни производства. 

Едното е за секретаря на президента - Пламен УзуновПламен Узунов Пламен Узунов е служебен министър на вътрешните работи в кабинета на Огнян Герджиков. Роден е и е свързано с престъпно сдружение за търговия с влияние, другото е по разследване на Военно-окръжна прокуратура, касаещо съветник на държавния глава.

"Анализирани са доказателства, издадено е разрешение и предприетите действия са законосъобразни и правилни. По едно от делата на Военно-окръжна прокуратура съветник на президента представя доброволно материали с гриф по Закона за защита на класифицираната информация. Твърди, че си ги е намерил в касата. Това лице на третия или четвъртия път предоставя материали, които са нерегламентирано изнесени от Държавна агенция „Разузнаване", посочи още Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във.

Спецпрокуратура, Военна прокуратура и СДВР влязоха в Презиндетството

На въпрос за скандала с Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския и НСО, главният прокурор каза, че  ситуацията му е била странна и прокуратурата няма да се намесва в политически дейности. 

"Ако това наричате инцидент - опита на един неуспял политик да щурмува Зимния дворец. Този опит е неуспешен, защото това не е Зимният дворец, вътре не е Керенски, той е с гумена лодка, а не Аврора. Явно се опитва да установи работническо-селска власт. Дали ще успее, не мога да ви кажа", посочи Гешев.

"Аз отговарям за прокуратурата. Ще ви кажа за прокурора в Русе, който е лобирал. Имаше случай за следовател в София, който има данни, че е извършил хулигански действия по отношение на служители на МВР. Видяхте как действаме, когато висш прокурор се държи неморално в болница", изброи той.

"Проблемите на другите институции не са наш проблем, да хванат и да си ги решат. Президентът един ден казва, че ни няма доверие, сега ни казва да се ангажираме. Сега и аз съм разколебан и раздвоен", коментира лаконично Гешев.

И отново подчерта, че неговата цел е намаляване на престъпността и гражданите да се чувстват по-сигурни. 

На 15 юли ще има съвещание между прокуратурата и ръководството, каза Гешев. На нея ще се говори за резултатите относно битовата престъпност.

"Целите и приоритетите на прокуратурата са противодействие на конвенционалната престъпност, това, че възрастни хора са убивани, запалвани в къщите си, изнасилвани. Хора, които са изградили тази държава, живеят в страх и несигурност. Държавата в лицето на прокуратурата и МВР са ангажирани с този проблем", категоричен бе главният прокурор.

Гешев: Съобщенията показват, че Бобоков е излъгал Хекимян и БТВ

Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във засегна и темата с незаконния боклук, открит в Червен бряг. Бе категоричен, че такова нещо не може да се случи в други държави в ЕС.

"Изкопани са над 120 тона, за щастие нивото на радиоактивност е ниско. Поради факта, че са опасни отпадъци, вероятно има и киселина, в района се диша трудно. Истината е следната – даваш на една фирма опасен отпадък, официално тя е лицензирана, неофициално тя няма никакъв потенциал, свързана е с теб и твоя бизнес, и тя го закопава и трови българската природа, нашите деца, нас, но те печелят пари от това нещо. Има констатирано още едно място, където също не се знае колко отпадък има, то е близо до водоизточник. Това е безобразие – това не може да се случи никъде в ЕС“, коментира главният прокурор.

И относно разследванията за незаконен внос на отпадъци заяви, че разследваните се изявяват като светци, а всъщност вършат нередности.

"Ние сега ги изкарваме светци. Кои са хората... Мен ми е ясно, че по всеки случай, за който предприемем действие, се обединяват срещу нас. Ами като са почтени бизнесмени, дайте да вземем да закупуваме боклуците навсякъде. Законите са за всички, не богатите да си мислят, че могат да си позволят всичко и могат да си купят всичко без последствия. Това време свърши, докато аз съм главен прокурор - или ще спазваш законите, или ще си носиш последствията. В крайна сметка съдът е този, който ще каже", категоричен бе Гешев.

Последвайте канала на

Novini.bg
20341 49

Свързани новини

Коментари 49

Добави коментар
НЕ ПОДРЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ И НЕ СЪМ ПЛАТЕН

2021.01.20 | 00:11

49
СЪЗДАВАЩАТА РЕКЕТ РЕПРЕСИИ ХАОС КОРУПЦИЯ И ПРАНЕ НА ПАРИ ПАРТИЯ ГЕРБ И ПАРТИИТЕ НА ФАШИЗМА И РАЗЕДИНЕНИЕТО ВМРО, НФСБ и Атака ПОБЕДИХА ПРОТЕСТА ХОРАТА ВЕЧЕ НЕ ПРОТЕСТИРАТ ЖАЛКО ЗА ТЕЗИ КОИТО ОСТАНАХА БЕЗ РАБОТА И БЕЗ БИЗНЕС ЗАЩОТО ФИРМИТЕ ИМ ФАЛИРАХА А И НЕ УСПЯХА ДА СИ ИЗПЛАТЯТ КРЕДИТИТЕ И СЕГА БАНКИТЕ ЩЕ СЕ РАЗПРАВЯТ СЪС ТЯХ НО СЪС БЕЗДЕЙСТВИЕ И МЪЛЧАНИЕ НЯМА ДА ПОБЕДИМ НИТО ФАШИЗМА НА О.П НИТО МУТРАТА ОТ БИВШАТА СИК КОЯТО УСПЯ ДА ОТКРАДНЕ МИЛИАРДИ ЕВРО OT НАС И ОТ ОСТАНАЛИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ГРАЖДАНИ И ТАКА СЪЗДАДЕ ТАЗИ КРИЗА
Звездец, Грудово, Елхово...Трета армия!

2020.07.09 | 18:06

45
Ако президентът Радев засвири Сбор със тръбата, ние, старите и уморени коне ще застанем отново под знамената!
Иван

2020.07.19 | 10:31

48
Под кои знамена бе, кон осран ...
дърт тодорживков комсомолец- яжте на боко гуя

2020.07.10 | 10:19

46
евалла другарко нинова,ние сме с вас ,дерзайте,действаите,след 2год. да изчезне бсп(БКП)!!!!!!напред синя терминаторке!!!!!мачкаи корни!!!БЕЗПЛАТНО ВИ РУГАЯ И ТО С ОГРОМНО УДОВОСТВИЕ ЧЕРВЕНИ ТЪПОЪГЪЛНИЦИ(ако разбират от ъгли изобщо)!!!!! ВЕРВАИТЕ СИ ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЦИ....>>КОРНИ ИДВА НА СИВА КОБИЛА И ЩЕ ВИ РАЗБИЧКА МАМАТА!!!!!!Ако случайно не дойде ,пак ще дойде с нова партия,начело на копейкин,славето,майчето и тем подобни знайни и незнайни червени миндили!!!БЕ ГАДЕВ,ти на мен(тодор живков) ли ще се правиш,много си малък бе мишок
дърт тодорживков комсомолец- яжте на боко гуя

2020.07.10 | 10:33

47
евалла другарко нинова,ние сме с вас ,дерзайте,действаите,след 2год. да изчезне бсп(БКП)!!!!!!напред синя терминаторке!!!!!мачкаи корни!!!БЕЗПЛАТНО ВИ РУГАЯ И ТО С ОГРОМНО УДОВОСТВИЕ ЧЕРВЕНИ ТЪПОЪГЪЛНИЦИ(ако разбират от ъгли изобщо)!!!!! ВЕРВАИТЕ СИ ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЦИ....>>КОРНИ ИДВА НА СИВА КОБИЛА И ЩЕ ВИ РАЗБИЧКА МАМАТА!!!!!!Ако случайно не дойде ,пак ще дойде с нова партия,начело на копейкин,славето,майчето и тем подобни знайни и незнайни червени миндили!!!БЕ ГАДЕВ,ти на мен(тодор живков) ли ще се правиш,много си малък бе мишок

2020.07.09 | 12:00

23
борисов,доган и гешев недосегаемите

2020.07.09 | 15:28

44
Големи сте тъпаци!А може би с криминална история,та затова сте срещу реда в държавата?!
Гешев Оригиналът

2020.07.09 | 15:27

43
Егати и малоумника....МИЛИЦИОНЕР!!!!!
НЕКА ДА КАЖЕМ НЕЩО НА ПОЗИТАНСКИТЕ ТРОЛОВЕ

2020.07.09 | 12:22

30
ИВО ХРИСТОВ Е БОЛШЕВИК И ПОЛОВИНА , АЛЕКСАНДЪР МАРИНОВ ОТ ЩАБА НА ШИР БЕТЯ И ТОЙ ...ТОВА СА ПРОСЪВЕТСКИ НАЦИОНАЛИСТИ , КОИТО ДОРИ РАЗПРАВЯТ ВИЦОВЕ ЗА СТАЛИН И ХРУШЧОВ И ПРОПАГАНДИРАТ ПРОЛЕТАРЯТ В 21 ВЕК . КОРНЕЛ -тв , СЪЩО Е ЧАСТ ОТ СЪВЕТСКО - БОЛШЕВИШКИЯ КОРИДОР , КОЙТО ЧРЕЗ ВАСИЛ ВАСИЛЕВ ОТ КОРНЕЛ -тв ПРОПАГАНДИРАТ СЪВЕТСКА МОСКВА . ТОВЕ НЕ Е РУСОФИЛСТВО .., А Е РУСКО- СЪВЕТСКИ НАЦИОНЪЛИЗЪМ НА БЪЛГАРСКА ПОЧВА . ГОНЕТЕ ГИ НАРЕД ,КАТО ДЪРЖАВНИ ПРЕДАТЕЛИ .
Граматиков

2020.07.09 | 14:29

42
Пише се пролетариат,а не пролетарят.
Георги Грудев Грудев

2020.07.09 | 12:50

33
Време е каскета да го замени с фес.....

2020.07.09 | 13:53

41
Грудев ли си или Мудев да знаеш че си простак
Червени гниди

2020.07.09 | 13:52

40
Тровят родната земя от алчност и после Бойко виновен. Мачкай Гешев, за 1ви път имаме такива акции срещу "богоизбрани"!

2020.07.09 | 13:08

35
О, кожената бухалка на Бойко! Я свали това кепе да ти видим мутренската прическа!

2020.07.09 | 13:51

39
Какво искаш ти дрисльо? кажи конкретно безаконие ли?

2020.07.09 | 13:09

36
Да те погали човек по голото теме.
Дано има Господ

2020.07.09 | 12:54

34
"Безимотният" с каскета се е скрил като плъх и дава интервюта от дворищата на изнасилени в страната бабички !

2020.07.09 | 13:49

38
Ако господ е разумен, ти няма а съществуваш

Добави коментар

Водещи новини