Роман Василев: Думите на президента към прокуратурата са пресилени

„Пресилени са думите на президента към прокуратурата, от които излиза, че всички са масакри. Нека се стигне до някакъв резултат.“

Това каза в интервю за предаването „Тази събота" по БТВ Роман ВасилевРоман Василев Роман Василев е министър за развитие на електронното правителство от 12 март 2013 г. до 29 май 2013, бивш зам.-градски прокурор на София, по повод думите на президента Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на по повод скандалите около записи изпратени до някои медии, с глас, наподобяващ този на премиера Бойко Борисов.

Радев: Единственият начин прокуратурата да покаже, че не действа манипулативно под диктат, е да публикува пълния чат

 „За тези записи трябва да има независима експертиза за тяхната автентичност, защото тя не може да бъде осигурена от българската прокуратура, която е заинтересована страна. Знаете, че в един от записите името на главния прокурор лично се споменава като възторжен фен на премиера“, обяви държавният глава.

Радев за Узунов: Игрите на прокуратурата са несъвместими с демокрацията

Василев напомни, че докато е бил зам.-градски прокурор, е имало разследване срещу бившия президент Росен Плевнелиев. „Ние го направихме малко по-конспиративно, не коментирахме нещата. Аз пак бях лошият и президентът по същия начин коментираше нещата“, изтъкна той. По думите му оповестяването на доказателства от досъдебни производства, като чатовете, които предоставя прокуратурата, има своята цел. По наше време също са били показвани такива неща,  това не е игра, това е стратегия. За  „Наглите“ пускахме определена информация, те сгрешиха и ги хванахме“, обясни бившият прокурор.

Той определи твърденията, че прокурори се назначават, тъй като някой ходотайства за тях, като „приказки от шипковия храст“. Според Роман ВасилевРоман Василев Роман Василев е министър за развитие на електронното правителство от 12 март 2013 г. до 29 май 2013 записите, разпространени от Антикорупционния фонд, в който е замесено името на бившия следовател Петър Петров, и обвиненията към него, че краде бизнеси за милиони, също са силно преувеличени.

Коментари

 1. 2020.07.04 | 11:59
  Адвокати, прокyрори, съдии знаем ви много добре! Не случайно думата адвокат започва със ад, ще те върти докото ти събере парите, а прокyрор съдържа кyр!
  1. 2020.07.04 | 16:57
   А думата президент съдържа „резидент”, нали така?
 2. 2020.07.04 | 16:55
  наш приоритет са бухалките
 3. 2020.07.04 | 14:57
  МИШОК.АБСОЛЮТЕН ПРЕСТЪПНИК?АМАН ОТ ПОДЛОГИ НА ШАЙКАТА.
 4. 2020.07.04 | 14:20
  Не могат да подчинят Президента и изливат злобата си върху него по най- просташкия начин!
 5. 2020.07.04 | 13:49
  Тоя не беше ли "абсолютният престъпник"? ..."На колене"...
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет