Спешна проверка на прокуратурата заради багерите до Седемте рилски езера

30 юни 2020 17:08

Спешна проверка на прокуратурата заради багерите до Седемте рилски езера
© Булфото, архив
2052 3

Окръжна прокуратура – Кюстендил се е самосезирала по повод публикации в медии относно наличие на строителна техника на територията на Седемте рилски езера. В редица от тях са споделени снимки на багер в близост до езерото Бъбрек и са изразени опасения от извършване на изкопни работи.

В рамките на надзора за законност, прокуратурата е разпоредила спешна проверка, която следва да бъде осъществена от сектор „Икономическа полиция“ в Районно управление - Дупница при Областна дирекция на МВР.

Няма да се разкопава с багер край Седемте рилски езера

Предстои да се изяснят причините за наличие на строителната техника, да се установят и проверят издадените разрешителни, както и да се снемат обяснения от директора на Национален парк „Рила“.

Проверката следва да приключи в най-кратък срок, след което материалите ще бъдат предадени в Окръжна прокуратура – Кюстендил.

Междувременно и министърът на околната среда и водите Емил Димитров разпореди на Оперативна програма „Околна среда“ спиране на дейностите по проект „Устойчиво управление на Национален парк „Рила” II-ра фаза“ и извършване на извънредни проверки на изпълнението му.

На ръководството на Национален парк „Рила“ e указано да преустанови всички дейности в изпълнение на проекта до приключване на проверките на място.

Novini.bg
2052 3

Свързани новини

Коментари (3)

Добави коментар
Робин Худ

2020.06.30 | 19:40

26918
Само тоталитарна система е нужна,или България ще запустее.
123

2020.06.30 | 19:18

26897
ееееииииии тъкмо се зарадваха че ке лапнат към 2 милиона те пък ги резнаха еееееее
Какви са тези палатки?

2020.06.30 | 17:29

26781
Къде ходят по нужда,в езерата ли?Белите братя,сияйни ли ги друсат?Един вятър и сипей да ви изтъркаля долу и природата да се изчисти от вас и багерите ви!

Добави коментар

Водещи новини