41-годишен мъж, обвинен за домашно насилие, остава в ареста

23 юни 2020 13:52

 41-годишен мъж, обвинен за домашно насилие, остава в ареста
© Pixabay
389 0

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ч.С., на 41 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 19 юни 2020 г., в гр. Стара Загора, причинил на другиго, лека телесна повреда, като деянието е било извършено при условията на домашно насилие, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

В хода на образуваното производство е установено, че обвиняемият Ч.С. и пострадалата жена преди живеели заедно. Тя била подлагана на системно домашно насилие. Поради тази причина жената напуснала обвиняемия и заедно с децата им се изнесла от семейното жилище. След като бил освободен от затвора, където изтърпял наказание за причинено телесно увреждане на пострадалата, отново в условията на домашно насилие, те отново заживели заедно. На 19 юни 2020 г. Ч.С. нанесъл побой на пострадалата и на едно от децата си. Пострадалата успяла да избяга при свои роднини и да потърси помощ от полицията. Ч.С. бил задържан, а на пострадалата била оказана медицинска помощ и лечение.

След пандемията: Очаква се скок в сигналите за домашно насилие

В хода на разследването, под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора, се установи, че Ч.С е криминално проявен, многократно осъждан, като за последно е освободен от затвора в началото на юни 2020 г., където изтърпял наказание за причинено телесно увреждане на пострадалата, отново в условията на домашно насилие. Престъплението за което му е повдигнато обвинение предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок до 3 години.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Ч.С. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Взетата спрямо него мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Novini.bg
389 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини