И Пламен Бобоков на разпит в Следствието

  • 22 юни 2020 14:39

  • 1865
  • 1
И Пламен Бобоков на разпит в Следствието
© Булфото (архив)

Бизнесменът Пламен Бобоков пристигна на разпит в сградата на Националната следствена служба. Той обяви, че не знае защо е извикан.

По неофициална информация Бобоков ще дава обяснения за комуникацията си със съветника на президента по правни въпроси Пламен Узунов, съобщи Нова телевизия. Припомняме, за чата им стана ясно в петък, докато спецсъдът разглеждаше мярката за неотклонение на Бобоков. Тогава прокуратурата искаше да го върне в ареста, тъй като бил закъснял с плащането на гаранцията си от 1 млн. лева.

Спецпрокуратурата подхвана секретар на президента, разследват го за търговия с влияние

По време на заседанието спецпрокуратурата обяви, че срещу Бобоков има образувано ново досъдебно производство за търговия с влияние. Като доказателства бяха представени чатове с Пламен Узунов. В един от тях президентският съветник изпратил на бизнесмена решение на Върховния административен съд седмица преди официалното му публикуване. Документът се отнасял за формалното освобождаване на танкер под либийски флаг, задържан на пристанище Бургас.

ВАС с вътрешна проверка заради чатове между секретаря на президента и Пламен Бобоков

От ВАС също започнаха вътрешна проверка.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1865 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Светлина ! Повече светлина !

2020.06.22 | 15:09

1
А поклонника на Хитлер продължава ли да раздава " правни съвети " в президентството -- как се въртят далавери , как се търгува с информация , как се прикрива информация и други такива и все ' на ползу роду " .

Добави коментар

Водещи новини