Задържаха за срок до 72 часа дрогиран шофьор

  • 19 юни 2020 16:54

  • 332
  • 0
Задържаха за срок до 72 часа дрогиран шофьор
© Булфото (архив)

Софийска районна прокуратура задържа за срок до 72 часа обвиняем, шофирал след употреба на канабис, амфетамин и метаамфетамин, съобщават от държавното обвинение.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство срещу обвиняемия Димитър Т.

Дрогираният шофьор, прегазил жена в Самоков, имал предишни провинения

На 18.06.2020 г., около 02.30 ч., в гр.София, по ул. „Павел Красов“, е управлявал моторно превозно средство - лек автомобил, след употреба на наркотични вещества - канабис, амфетамин и метаамфетамин, включени в Приложение № 1 към чл. 3, т. 1 от Наредба за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични - Списък І: “Растения и вещества с висока степен на риск за общественото здраве поради вредния ефект от злоупотребата с тях, забранени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина”, установено по надлежния ред, чрез техническо средство „Dreger Drug Test 5000” - престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието, на 18.06.2020 г. прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на Димитър Т. за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено и внесено искане до СРС за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
332 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини