Разградският съд остави в ареста шофьор, избягал от полицейска проверка

  • 12 юни 2020 09:05

  • 203
  • 0
Разградският съд остави в ареста шофьор, избягал от полицейска проверка
©

Окръжният съд в Разград уважи протеста на прокуратурата и постанови арест за 23-годишен шофьор, избягал от полицейска проверка, съобщиха от съдебната институция.

С решението си въззивната инстанция е отменила определението на Районния съд, с което е оставено без уважение искането за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" по бързо производство на полицията.

Крадец в бързината забрави сина си на местопрестъплението

Мъжът е привлечен като обвиняем за това, че противозаконно попречил на младши инспектори от Сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР в Разград да изпълнят задълженията си. Той е управлявал автомобил с прекратена регистрация, без документи - лични и на автомобила. Бил е без поставен обезопасителен колан. Отказал е да спре на многократно подадените от полицейския патрул сигнали, управлявал близо 30 километра в и извън населени места с превишена скорост до град Сеново, където спрял, тъй като свършило горивото в автомобила.

Тройният съдебен състав е счел, че са налице достатъчно основания, за да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на деянието.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
203 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини