Инспекторатът на ВСС не намери нарушения на съдиите, пуснали предсрочното от затвора Джок Полфрийман

  • 09 юни 2020 17:21

  • 1567
  • 10
Инспекторатът на ВСС не намери нарушения на съдиите, пуснали предсрочното от затвора Джок Полфрийман
©

С мотив, че не са открити нарушения, Инспекторатът на ВСС прекрати проверката срещу съдебния състав от Софийския апелативен съд, постановил предсрочното условно освобождаване на Джок Полфрийман. От институцията съобщиха за БТА, че това е станало още на 2 юни - малко след като ВКС отказа да възобнови делото по искане на предишния главен прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в.

Така проверката е прекратена, защото не са установени нито конфликт на интереси, нито поддаване на натиск. Не са установени и действия, които накърняват престижа на съдебната власт.

Полфрийман иска ново дело за убийството на Андрей Монов, бащата на загиналия отговори

През септември съдийската колегия на Висшия съдебен съвет изпрати на инспектората сигнал, подаден срещу съдебния състав от ВМРО. В него се изказваха съмнения за нарушена независимост и безпристрастност на магистратите, както и че съдиите Калин Калпакчиев, Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева са действали под натиск. Тогава и членовете на кадровия орган се подписаха и под позиция, в която изразиха съпричастост към болката и страданията на близките на убития Андрей Монов. В нея те написаха, че споделят "усещане за нарушен баланс между правото и справедливостта".
 

Последвайте канала на

Novini.bg
1567 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Zo Nikolova

2020.06.09 | 19:40

7
Случайно на горния коментатор, изненадан от предсрочното освобождаване, да му хрумва, че то е по силата на българския закон, който при добро поведение допуска условно- условно, освобождаване?Полфрийман има необикновената издръжливост да понесе условията в Централен затвор и в същото време да завърши висше образование чрез кореспонденция, като помага в канцеларията и отгоре на всичко създава затворническо сдружение, което следи за правата на лишените от свобода и открива драстични нарушения на закона, които зели да подготви затворника да се върне в живота променен и да се интегрира, а не да деградира и са става още по-опасен, както е сега.
Хайде, бе

2020.06.13 | 21:28

10
То така се взима висше с кореспонденция. Сигурно по същия начин, както убиец може да излезе от затвора. Може би, отново с препоръки от НЕбългарския Хелзински комитет. Николова, нямаш ли срам да пишеш и да си вярваш на глупостите. Полфийман е доказан убиец с присъда и трябва да си я излежи, както всички други. Интересно колко пари са дошли в джобовете на независимите съдии и хелзинския комитет, за да стигнем дотук. Борците против корупция са най- корумпираните в тази страна и то , без морал.

2020.06.09 | 21:01

9
Личи си, че нямаш деца. Друго няма смисъл да ти отговарям, макар, че имам много какво да ти кажа.

2020.06.09 | 20:18

8
ТИЯ КОИТО СА ВЗЕЛИ ТОВА РЕШЕНИЕ ДА МИ ЛАМКАТ КАМБАНКИТЕ

2020.06.09 | 18:27

2
Няма и да намерят защото няма нищо за намиране. Група идиоти, фенове на Левски нападат сам човек и съответно той се защитава както може и наръгва единия. Вкарват го в затвора под обществен натиск, излежава си присъдата и го пускат.
.

2020.06.09 | 18:47

6
Да, защото законодателктвото позволява да го пуснат. Онзи, който уби дете при маневра назад, даже не знам лежа ли в затвора, а сега и си шофира. Има толкова българи престъпници, които излизат предсрочно, но ние се хващаме само за един чужденец. После искаме оправия, ама няма.

2020.06.09 | 18:32

3
Ти явно не си в час. Първо, това кой е виновен вече е доказано на всички инстанции. Човекът влиза да търпи присъда. И го пускат ПРЕДИ да си я е излежал. И то много преди. Не са ти точни фактите. А иначе и аз се радвам винаги когато бият и унижава футболни агитки, без значение от отбора.
Zo Nikolova

2020.06.09 | 18:47

5
А изтритият от сътрудник на полицията запис от близката камера, повреда станала.А заключението на експертката, уважавана тук и в чужбина, че по Полфрийман няма никакво срлледа от кръв и раната е от двуостър нож, а неговият е едноостър??

2020.06.09 | 17:40

1
Много ясно, че няма да намерят, като не са търсили.

2020.06.09 | 18:39

4
Е,и нарущенияна са в брой!!Няма как да се намерят!!

Добави коментар

Водещи новини