Арест за мъж, заплашил бившата си с убийство в Перник

  • 29 май 2020 15:42

  • 910
  • 0
Арест за мъж, заплашил бившата си с убийство в Перник
© Pixabay

По искане на Районна прокуратура – Перник обвиняем за заплашване на жена с убийство е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Районна прокуратура – Перник води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

"Задържане под стража" за 38-годишен, блудствал с децата на приятелката си

В качеството на обвиняем е бил привлечен Л.А. (на 35 години) за това, че отправил закана с убийство по отношение на бившата му приятелка. Престъпното деяние е било извършено от него на 29.06.2019 г., в жилище в ж.к. „Тева“ в гр. Перник.

Той отворил прозорец на апартамент, намиращ се на 4 етаж, дърпал жената към него, нанесъл й удари в областта на главата. Заплашил пострадалата с думи: „Ще те запаля в дома ти, докато спиш заедно с детето“, както и, че ще я „заколи“, „накълца“ и „убие“. Това заканване би могло да възбуди основателен страх от осъществяването у жената.

По искане на прокуратурата съдът е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия. Разследването по делото ще приключи в максимално кратък срок.

Мая Йорданова
910 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини