Оставиха в ареста турски тираджия, убил човек на пътя

  • 28 май 2020 14:22

  • 876
  • 0
Оставиха в ареста турски тираджия, убил човек на пътя
© Булфото

Състав на Софийския окръжен съд с председател Кристина Тодорова определи мярка за неотклонение "задържане под стража" на турския гражданин Муса Бейхан, обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост и физическо увреждане, застрашаващо живота на малолетно лице при катастрофа между товарен камион, управляван от Бейхан и лек автомобил на 23. 05.2020 г. близо до Ботевград.

Според съда от данните по делото може да се направи извод, че Бейхан е извършил престъплението, в което е обвинен. По случая са разпитани свидетели, налице е и медицинска експертиза на трупа на починалия, която установява, че именно нараняванията при катастрофата са станали причина за смъртта му.

Според съда е налице и друга предпоставка за налагане на най-тежката мярка за неотклонение на Бейхан – за престъплението, в което е обвинен, се предвижда наказание лишаване от свобода, а той не е български гражданин, преминавал е транзитно през страната и няма адрес у нас.

Това на свой ред формира опасността от укриване на лицето. Въпреки неговото чисто съдебно минало и фактът, че не съществува риск обвиняемият да извърши друго престъпление, адекватната мярка, която би осигурила обективно разследване и изясняване на обективната истина, се явява "задържане под стража".

5 години затвор за шофьора, прегазил две жени в Карнобат

Определението на Софийския окръжен съд подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – София.

Последвайте канала на

Novini.bg
876 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини